Svenskarna äter mest processad mat i EU

Svenskarna äter mest processad mat i EU
Foto: Mostphotos
Sverige är det land där man äter mest processad mat i Europa. Detta enligt nu publicerad forskning från Institute of tropcal medicine i Antwerpen.

Sverige är det land där man äter mest processad mat i Europa. Detta enligt nu publicerad forskning från Institute of tropcal medicine i Antwerpen.

Sverige är etta och Storbritannien tvåa i den studie över konsumtionen av processad mat som Institute of tropical medicine i Antwerpen gjort.
Man har analyserat matvanor hos miljoner europeer utifrån underlag från Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet.

– Regeringar har överväldigande misslyckats med att stoppa tillverkare från att spetsa sina livsmedelsprodukter med socker, fett och salt – vilket banat väg för två tredjedelar av landet att bli överviktiga eller feta, säger Tam Fry, ordförande för National Obesity Forum i Storbritannien till Daily Mail apropå studien.

Det skulle möjligen kunna leda till att vi behöver oroa oss även i Sverige som enligt studien är ”värst” i Europa på området.
Svenskarna får 40,6 procent av sitt näringsintag från processade matvaror, enligt forskningsrapporten. Storbritannien följer därefter på 39,7 procent och Tyskland är trea på 38 procent.

Nyttigast i Europa i den här bemärkelsen?
Italien där man i snitt bara äter 13 procent processad mat.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil