Coop och Coop blir grannar

Coop konverterar ytterligare en butik från Netto, denna gång 200m från en annan Coop.
Netto i Örnsberg blir Coop och öppnar efter sommaren – och den nuvarande Coop-butiken 200 meter bort vid tunnelbanan kommer att bli kvar, säger Coop.

Coop fortsätter att formatera om de 163 Netto-butiker man köpte förra året, även om omstruktureringen tagit paus över sommaren.
Efter sommaren kommer man dock att öppna Netto i Örnsberg som Coop-butik och då enligt Coop erbjuda ett bredare utbud än man hade som Netto-butik.

– Vi kommer efter sommaren att öppna med Coops populära butiksformat där vi har ett betydligt bredare utbud av mat, speciellt färskvaror, samtidigt som vi behåller Nettos prisnivå. Vi ser fram emot att snart öppna igen, skriver Kim Rydheim, pressekreterare på Coop, i ett mejl till lokaltidningen Mitt i.

Det finns sedan tidigare en Coop-butik ungefär 200 meter från Netto, närmare bestämt vid Örnsbergs tunnelbana.
Den ska bli kvar, uppger Coops pressekreterare till Mitti.

Coop har annars valt att hantera likartade situationer annorlunda på andra ställen i landet.
I exempelvis Karlskoga var Coops lågpriskoncept Pekås granne med Netto och där beslutade man innan semestern att Netto-butiken ska läggas ned.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil