H&M och Ikea agerar om återvunnen textil

H&M och Ikea agerar om återvunnen textil
Foto: H&M Group
H&M och Ikea har startat ett samarbete i en storskalig studie för att undersöka möjligheter och utmaningar kring återvunnen textil.

H&M och Ikea har startat ett samarbete i en storskalig studie för att undersöka möjligheter och utmaningar kring återvunnen textil.

H&M och Ikea har båda som mål att man enbart ska använda 100 procent återvunnet eller på andra sätt hållbart material senast år 2030.
Som ett led i det har man tillsammans gjort en storskalig studie inom möjligheter och utmaningar kring återvunnen textil.

– Det krävs ett branschsamarbete för att vi ska kunna lösa utmaningar och för att företag ska kunna övergå till cirkulära affärsmodeller. Den här studien har öppnat nya dörrar och ger oss möjligheten att dela insamlad data via en digital plattform och på så vis skapa transparens och öka kunskapen. Datan stöder oss även i nästa steg på resan mot att endast använda återvunnet och förnybart material, säger Mirjam Luc, projektledare för återvunna textilier på Ikea, i pressreleasen.

I studien har man gjort tester av bomulls-, ull- och polyesteravfall efter konsumtion och totalt har drygt 70 000 artiklar ingått i undersökningen.

– För att bli helt cirkulära och framtidssäkra nya produkter måste man undvika kemikalier från början. Endast genom ett branschsamarbete och en transparent, harmoniserad metod för riskbedömning gällande alla kemikalier och material kan vi vara proaktiva och säkra en giftfri framtid, säger Linn Farhadi som är projektledare hos H&M Group för återvunna textilier.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil