Blir först med att återvinna Pet-tråg

Therese Cederblom, försäljningschef hos Svensk plaståtervinning | Foto Pressbild
Svensk plaståtervinnning blir nu först med att lyckas återvinna Pet-tråg, vilka är vanliga bland annat för förpackningar med köttfärs.

Pet-tråg är ett vanligt material inom livsmedelsförpackningar, bland annat för köttfärs. 
Fram till nu har det funnits begränsade möjligheter att återvinna trågen i Europa men efter en omfattande testperiod har Svensk plaståtervinning och Wellman Recycling, som ägs av Indorama Ventures, lyckats hitta en kvalitetsnivå som möjliggör återvinning, skriver bolagen.

Bolagen kan därmed sluta kretsloppet för transparenta Pet-tråg, där förbrukade plastförpackningar kan cirkulera och bli till nya. 
Tack vare samarbetet väntas mellan 1500–2000 ton transparenta PET-tråg återvinnas under 2023.

— Vår ambition har varit att hitta partners med förmåga att återvinna PET tråg och på så vis sluta kretsloppet, med lägre klimatpåverkan och minskat behov av jungfrulig råvara som effekt. Wellman Recycling kommer att producera ett PET-granulat som sedan kan användas som råvara för förpackningsproducenter, säger Therese Cederblom, försäljningschef hos Svensk plaståtervinning.

— Målsättningen för oss är att sluta kretsloppet för PET-livsmedelsförpackningar och säkerställa cirkulär återvinning av hushållens livsmedelsförpackningar, till förmån för producenterna, konsumenterna och miljön, säger Willem Christiaans hos Wellman Recycling.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil