Blir först med att återvinna Pet-tråg

Therese Cederblom, försäljningschef hos Svensk plaståtervinning | Foto Pressbild
Svensk plaståtervinnning blir nu först med att lyckas återvinna Pet-tråg, vilka är vanliga bland annat för förpackningar med köttfärs.

Pet-tråg är ett vanligt material inom livsmedelsförpackningar, bland annat för köttfärs. 
Fram till nu har det funnits begränsade möjligheter att återvinna trågen i Europa men efter en omfattande testperiod har Svensk plaståtervinning och Wellman Recycling, som ägs av Indorama Ventures, lyckats hitta en kvalitetsnivå som möjliggör återvinning, skriver bolagen.

Bolagen kan därmed sluta kretsloppet för transparenta Pet-tråg, där förbrukade plastförpackningar kan cirkulera och bli till nya. 
Tack vare samarbetet väntas mellan 1500–2000 ton transparenta PET-tråg återvinnas under 2023.

— Vår ambition har varit att hitta partners med förmåga att återvinna PET tråg och på så vis sluta kretsloppet, med lägre klimatpåverkan och minskat behov av jungfrulig råvara som effekt. Wellman Recycling kommer att producera ett PET-granulat som sedan kan användas som råvara för förpackningsproducenter, säger Therese Cederblom, försäljningschef hos Svensk plaståtervinning.

— Målsättningen för oss är att sluta kretsloppet för PET-livsmedelsförpackningar och säkerställa cirkulär återvinning av hushållens livsmedelsförpackningar, till förmån för producenterna, konsumenterna och miljön, säger Willem Christiaans hos Wellman Recycling.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil