De vann Arla guldko 2020

De vann Arla guldko 2020
Så här ser guldkon ut – och här nedan är alla vinnarna 2020. Foto: Pressbild Arla

Köping, Svedala, Visby, Vingåker – därifrån kommer vinnarna i Arla guldko 2020. Final och prisceremoni måndag och i år fick den förstås ske digitalt.

Sagostugans förskola i Köping, Aggarpsskolan i Svedala, Guteskolan och Gutegymnasiet i Visby samt Slottsskolans och Vingåkers kommuns initiativ #Paybackgeneration är årets vinnare i var sin kategori i Arla Guldko 2020.

Finalen och prisceremonin genomfördes digitalt under måndagseftermiddagen.

– Alla finalister i årets tävling imponerar starkt med sitt engagemang, kompetens och yrkesskicklighet. Det är små detaljer som skiljer dem åt, särskilt i år. Jurygrupperna har därför haft ett extra omfattande arbete med att utse vinnarna, säger Maja Nordström, projektledare för Arla guldko.

Arla guldko startade år 2000 som ett initiativ för att hylla vardagshjältar i den offentliga måltiden.

Med tävlingen vill Arla driva på utvecklingen och sprida vardagshjältarnas arbetssätt med bland annat kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik, sammanfattar företaget. Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2020 är Bästa matglädjeförskola, Bästa matglädjeskola, utmärkelsen Årets guldstjärna som går till den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket, samt det nyinstiftade priset Årets frukostlyft.

Det nya priset går till den skola som har gjort ett riktigt lyft för att elever ska få en bra start på dagen genom frukost.

Här är vinnarna i Arla guldko 2020
Bästa matglädjeförskola – förskolan Sagostugan i Köping
Bästa matglädjeskola – Aggarpsskolan i Svedala
Årets frukostlyft – Guteskolan och Gutegymnasiet i Visby
Årets guldstjärna – initiativet #Paybackgeneration, Slottsskolan och Vingåkers kommun

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil