De vann Arla guldko 2020

De vann Arla guldko 2020
Så här ser guldkon ut – och här nedan är alla vinnarna 2020. Foto: Pressbild Arla

Köping, Svedala, Visby, Vingåker – därifrån kommer vinnarna i Arla guldko 2020. Final och prisceremoni måndag och i år fick den förstås ske digitalt.

Sagostugans förskola i Köping, Aggarpsskolan i Svedala, Guteskolan och Gutegymnasiet i Visby samt Slottsskolans och Vingåkers kommuns initiativ #Paybackgeneration är årets vinnare i var sin kategori i Arla Guldko 2020.

Finalen och prisceremonin genomfördes digitalt under måndagseftermiddagen.

– Alla finalister i årets tävling imponerar starkt med sitt engagemang, kompetens och yrkesskicklighet. Det är små detaljer som skiljer dem åt, särskilt i år. Jurygrupperna har därför haft ett extra omfattande arbete med att utse vinnarna, säger Maja Nordström, projektledare för Arla guldko.

Arla guldko startade år 2000 som ett initiativ för att hylla vardagshjältar i den offentliga måltiden.

Med tävlingen vill Arla driva på utvecklingen och sprida vardagshjältarnas arbetssätt med bland annat kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik, sammanfattar företaget. Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2020 är Bästa matglädjeförskola, Bästa matglädjeskola, utmärkelsen Årets guldstjärna som går till den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket, samt det nyinstiftade priset Årets frukostlyft.

Det nya priset går till den skola som har gjort ett riktigt lyft för att elever ska få en bra start på dagen genom frukost.

Här är vinnarna i Arla guldko 2020
Bästa matglädjeförskola – förskolan Sagostugan i Köping
Bästa matglädjeskola – Aggarpsskolan i Svedala
Årets frukostlyft – Guteskolan och Gutegymnasiet i Visby
Årets guldstjärna – initiativet #Paybackgeneration, Slottsskolan och Vingåkers kommun

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil