Hållbar paketlösning ger mindre luft i dem

Hållbar paketlösning ger mindre luft i dem
Apak föreslår lösningar kring hur vi kan skicka förpackningar i mer hållbara former. Foto: Pressbild
Med e-handelns miljöproblematiska högsäsong runt hörnet tipsar svenska Apak om potentiella steg för mer hållbara förpackningslösningar.

Med e-handelns miljöproblematiska högsäsong runt hörnet tipsar svenska Apak om potentiella steg för mer hållbara förpackningslösningar.

E-handeln är rekordhög i Sverige och med Black friday runt hörnet och julhandeln på ingång lär paketflödet fortsatt vara stort och samtidigt miljö- och klimatproblemen i samma storlek.
Det finns beräkningar om att cirka 30 procent av innehållet i de paket som skickas består av luft och nu vill svenska Apak ge tips på mer hållbara förpackningslösningar.

– Att så många paket är skrymmande är långt ifrån hållbart, men samtidigt är det ett konkret problem som företag har möjlighet att åtgärda, konstaterar Apaks vd Evelina Lindgren.
– Ett första steg är att ifrågasätta de förpackningar som används idag. Att utifrån en hållbarhetsanalys vrida och vända på olika lösningar och på så sätt säkerställa att rätt produkt packas i rätt förpackning, förklarar Lindgren.

– Att hitta hållbara råvaror och material som gör det bättre för miljön är ett ständigt pågående arbete. Ett exempel är e-handelspåsen. För ett år sedan kunde vi erbjuda en påse i 100 procent återvunnen plast som sparar in koldioxidutsläppen markant, jämfört med en påse i nyproducerad plast. Idag kan vi även erbjuda starka e-handelspåsar i papper som kan stå emot väta, säger Evelina Lindgren.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Coop kampanjar med humortrio

Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool, humortrion som i tre Youtube-kanaler har en miljonpublik.

Billigast att köpa storpack på nätet

Dyrt snus? Absolut. Men när Norstat undersöker saken på uppdrag av Snusbolaget är resultatet att man kan tjäna rejält på att handla på nätet.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil