Hållbar paketlösning ger mindre luft i dem

Hållbar paketlösning ger mindre luft i dem
Apak föreslår lösningar kring hur vi kan skicka förpackningar i mer hållbara former. Foto: Pressbild
Med e-handelns miljöproblematiska högsäsong runt hörnet tipsar svenska Apak om potentiella steg för mer hållbara förpackningslösningar.

Med e-handelns miljöproblematiska högsäsong runt hörnet tipsar svenska Apak om potentiella steg för mer hållbara förpackningslösningar.

E-handeln är rekordhög i Sverige och med Black friday runt hörnet och julhandeln på ingång lär paketflödet fortsatt vara stort och samtidigt miljö- och klimatproblemen i samma storlek.
Det finns beräkningar om att cirka 30 procent av innehållet i de paket som skickas består av luft och nu vill svenska Apak ge tips på mer hållbara förpackningslösningar.

– Att så många paket är skrymmande är långt ifrån hållbart, men samtidigt är det ett konkret problem som företag har möjlighet att åtgärda, konstaterar Apaks vd Evelina Lindgren.
– Ett första steg är att ifrågasätta de förpackningar som används idag. Att utifrån en hållbarhetsanalys vrida och vända på olika lösningar och på så sätt säkerställa att rätt produkt packas i rätt förpackning, förklarar Lindgren.

– Att hitta hållbara råvaror och material som gör det bättre för miljön är ett ständigt pågående arbete. Ett exempel är e-handelspåsen. För ett år sedan kunde vi erbjuda en påse i 100 procent återvunnen plast som sparar in koldioxidutsläppen markant, jämfört med en påse i nyproducerad plast. Idag kan vi även erbjuda starka e-handelspåsar i papper som kan stå emot väta, säger Evelina Lindgren.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Inga skolungdomar släpps in skoltid

Skolungdomar är inte längre välkomna hos Coop i Bengtsfors efter återkommande snatterier. Butikens ledning ser sig nödgad att ta beslutet.

Arla räddar tre ton mat om dagen

Arla har räddat närmare 1 800 ton mat sedan början av 2021 och inför Internationella matsvinnsdagen vill man nu sporra fler att minska svinnet.

Svenska kaffekedjan Fogarolli prisad

Fogarolli har tilldelats ”Special Award for Resilience” vid European Franchise Awards 2022, ett av fem priser som delades ut under galan i Bryssel.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil