Nettos butik i Åmål stängs

Nu kommer ytterligare ett besked om stängning och den här gången gäller beskedet Netto-butiken i Åmål där Coop stänger med hänvisning till lönsamhet. | Foto: Roland Magnusson
Nu är det klart med ytterligare en Netto-butik som inte ställs om till Coop-format utan stängs. Den här gången handlar det om Netto-butiken i Åmål.

Redan när Coop för snart ett år sedan köpte Nettos 162 butik stora svenska butikskedja stod det klart att alla butiker inte skulle bli kvar under den nye ägaren. Sedan köpet har ungefär hälften av butikerna ställts om till att bli Coop-butiker och ett beslut om nedläggning lämnats för halvdussinet.

Nu kommer ytterligare ett besked om stängning och den här gången gäller beskedet Netto-butiken i Åmål där Coop stänger med hänvisning till lönsamhet. Det preliminära beskedet är att man stänger butiken i slutet av maj.

Coop har sedan tidigare två butiker i Åmål och dessa blir alltså kvar.
I Netto-butiken finns idag nio anställda vilka varslats om uppsägning.

När Netto öppnade i Åmål 2007 var det kedjans första butik i Dalsland. 13 år senare läggs den alltså ned.
I grannlandskapet Värmland finns också frågetecken kring åtminstone en Netto-butik och det är den i Karlskoga som ligger vägg i vägg med en av Coop Värmland driven lågprisbutik, Pekås.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil