Nettos butik i Åmål stängs

Nu kommer ytterligare ett besked om stängning och den här gången gäller beskedet Netto-butiken i Åmål där Coop stänger med hänvisning till lönsamhet. | Foto: Roland Magnusson
Nu är det klart med ytterligare en Netto-butik som inte ställs om till Coop-format utan stängs. Den här gången handlar det om Netto-butiken i Åmål.

Redan när Coop för snart ett år sedan köpte Nettos 162 butik stora svenska butikskedja stod det klart att alla butiker inte skulle bli kvar under den nye ägaren. Sedan köpet har ungefär hälften av butikerna ställts om till att bli Coop-butiker och ett beslut om nedläggning lämnats för halvdussinet.

Nu kommer ytterligare ett besked om stängning och den här gången gäller beskedet Netto-butiken i Åmål där Coop stänger med hänvisning till lönsamhet. Det preliminära beskedet är att man stänger butiken i slutet av maj.

Coop har sedan tidigare två butiker i Åmål och dessa blir alltså kvar.
I Netto-butiken finns idag nio anställda vilka varslats om uppsägning.

När Netto öppnade i Åmål 2007 var det kedjans första butik i Dalsland. 13 år senare läggs den alltså ned.
I grannlandskapet Värmland finns också frågetecken kring åtminstone en Netto-butik och det är den i Karlskoga som ligger vägg i vägg med en av Coop Värmland driven lågprisbutik, Pekås.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil