Nettos butik i Åmål stängs

Nu kommer ytterligare ett besked om stängning och den här gången gäller beskedet Netto-butiken i Åmål där Coop stänger med hänvisning till lönsamhet. | Foto: Roland Magnusson
Nu är det klart med ytterligare en Netto-butik som inte ställs om till Coop-format utan stängs. Den här gången handlar det om Netto-butiken i Åmål.

Redan när Coop för snart ett år sedan köpte Nettos 162 butik stora svenska butikskedja stod det klart att alla butiker inte skulle bli kvar under den nye ägaren. Sedan köpet har ungefär hälften av butikerna ställts om till att bli Coop-butiker och ett beslut om nedläggning lämnats för halvdussinet.

Nu kommer ytterligare ett besked om stängning och den här gången gäller beskedet Netto-butiken i Åmål där Coop stänger med hänvisning till lönsamhet. Det preliminära beskedet är att man stänger butiken i slutet av maj.

Coop har sedan tidigare två butiker i Åmål och dessa blir alltså kvar.
I Netto-butiken finns idag nio anställda vilka varslats om uppsägning.

När Netto öppnade i Åmål 2007 var det kedjans första butik i Dalsland. 13 år senare läggs den alltså ned.
I grannlandskapet Värmland finns också frågetecken kring åtminstone en Netto-butik och det är den i Karlskoga som ligger vägg i vägg med en av Coop Värmland driven lågprisbutik, Pekås.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil