Blir helnorsk efter försäljning till Europris

Arkivbild MostPhotos
Ägarfamiljen till lågpriskedjan ÖoB sålde år 2018 en andel på 20 procent av bolaget till norska Europris, med en option som gav möjlighet att förvärva de återstående 80 procenten inom två år. Efter en något utdragen konflikt har parterna nu kommit överens om villkor och ett pris för den återstående andelen.

Priset för de återstående 80 procenten landar på drygt 200 miljoner norska kronor, vilket innebär att ÖoB nu blir helägt av norska intressen.

”Vi har ju haft tvistigheter av olika slag kring själva avtalet. Nu är de lösta”, säger Oskar Svensson, ordförande för ägarfamiljens bolag Runsvengruppen.

”Det är flera parametrar i avtalet, så man får se det samlat. Utifrån affärens helhet tycker vi ägare att vi får en acceptabel ersättning.”

ÖoB, som är en populär lågpriskedja i Sverige, erbjuder ett brett sortiment av produkter till låga priser, inklusive allt från hushållsvaror till trädgårdsprodukter och kläder. Med den norska förvärvet ser ÖoB nu fram emot nya möjligheter och en fortsatt tillväxt inom den nordiska detaljhandelsmarknaden.

Europris, som är en etablerad lågpriskedja i Norge, har genom förvärvet av ÖoB för avsikt att stärka sin närvaro på den svenska marknaden och erbjuda svenska konsumenter ännu fler alternativ för prisvärda inköp.

För svenska konsumenter innebär denna affär förhoppningsvis ett utökat utbud av prisvärda produkter och ett stärkt fokus på låga priser och hög kvalitet hos ÖoB-butikerna runt om i landet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil