I år slår påskmusten rekord – lagret tomt

I år slår påskmusten rekord – lagret tomt
Nu är det påsk och då dricker vi mer must än vi gjort något tidigare år. Foto: Pressbild Carlsberg
När nu påskhelgen drar igång på allvar konstaterar Carlsberg att lagret i Falkenberg är tomt på Apotekarners påskmust – det blir ett rekordår.

När nu påskhelgen drar igång på allvar konstaterar Carlsberg att lagret i Falkenberg är tomt på Apotekarners påskmust – det blir ett rekordår.

I inledningen av påskhelgen är lagret på Carlsberg Sveriges bryggeri i Falkenberg tomt på Apotekarnes påskmust, meddelar företaget.
För första gången har mer än åtta miljoner liter Apotekarnes Påskmust levererats till butiker runt om i Sverige, avslöjar man.

För 15 år sedan konsumerade svenskarna cirka fyra miljoner liter påskmust, de senaste åren har försäljningen uppgått till över tio miljoner liter.
Apotekarnes påskmust är populärast bland mustvarumärkena och står för över 70 procent av den totala försäljningen, skriver Carlsberg.

– Påskmusten har en särställning på svenskarnas påskbord och något vi inte vill vara utan till äggen, sillen och påskgodiset. Nu när påskhelgen är runt hörnet kan vi konstatera att vi inte har en droppe kvar på lagret i Falkenberg och att försäljningen slår rekord, säger Henric Byström, kommunikationschef hos Carlsberg Sverige.

Det är framförallt den sockerfria påskmusten som har drivit upp volymen kraftigt under de senaste åren.
2019 ökade den totala försäljningen av sockerfri påskmust med hela 57 procent och i fjol ökade försäljningen av Apotekarnes påskmust sockerfri, som står för tre fjärdedelar av den totala sockerfria konsumtionen, med 41 procent. I år kommer dess ökning att bli 48 procent, enligt Carlsberg.

– Allt fler väljer sockerfri påskmust och försäljningen av Apotekarnes sockerfria variant har tredubblats på fem år. Samtidigt tycks detta inte påverka den vanliga påskmusten som också fortsätter att öka i popularitet, säger Henric Byström.

Även om påskmusten är populär så är det fortfarande julmusten som står för 80 procent av den totala mustförsäljningen i Sverige. Det beror framför allt på att den konsumeras under en betydligt längre tidsperiod än påskmusten, analyserar bryggeriet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil