I år slår påskmusten rekord – lagret tomt

I år slår påskmusten rekord – lagret tomt
Nu är det påsk och då dricker vi mer must än vi gjort något tidigare år. Foto: Pressbild Carlsberg
När nu påskhelgen drar igång på allvar konstaterar Carlsberg att lagret i Falkenberg är tomt på Apotekarners påskmust – det blir ett rekordår.

När nu påskhelgen drar igång på allvar konstaterar Carlsberg att lagret i Falkenberg är tomt på Apotekarners påskmust – det blir ett rekordår.

I inledningen av påskhelgen är lagret på Carlsberg Sveriges bryggeri i Falkenberg tomt på Apotekarnes påskmust, meddelar företaget.
För första gången har mer än åtta miljoner liter Apotekarnes Påskmust levererats till butiker runt om i Sverige, avslöjar man.

För 15 år sedan konsumerade svenskarna cirka fyra miljoner liter påskmust, de senaste åren har försäljningen uppgått till över tio miljoner liter.
Apotekarnes påskmust är populärast bland mustvarumärkena och står för över 70 procent av den totala försäljningen, skriver Carlsberg.

– Påskmusten har en särställning på svenskarnas påskbord och något vi inte vill vara utan till äggen, sillen och påskgodiset. Nu när påskhelgen är runt hörnet kan vi konstatera att vi inte har en droppe kvar på lagret i Falkenberg och att försäljningen slår rekord, säger Henric Byström, kommunikationschef hos Carlsberg Sverige.

Det är framförallt den sockerfria påskmusten som har drivit upp volymen kraftigt under de senaste åren.
2019 ökade den totala försäljningen av sockerfri påskmust med hela 57 procent och i fjol ökade försäljningen av Apotekarnes påskmust sockerfri, som står för tre fjärdedelar av den totala sockerfria konsumtionen, med 41 procent. I år kommer dess ökning att bli 48 procent, enligt Carlsberg.

– Allt fler väljer sockerfri påskmust och försäljningen av Apotekarnes sockerfria variant har tredubblats på fem år. Samtidigt tycks detta inte påverka den vanliga påskmusten som också fortsätter att öka i popularitet, säger Henric Byström.

Även om påskmusten är populär så är det fortfarande julmusten som står för 80 procent av den totala mustförsäljningen i Sverige. Det beror framför allt på att den konsumeras under en betydligt längre tidsperiod än påskmusten, analyserar bryggeriet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil