Ingen mellandagsrea men inget kundmax

Ingen mellandagsrea men inget kundmax
Foto: Mostphotos
Ikea gör som flera andra kedjor och slopar mellandagsrean på sina varuhus. Samtidigt avstår man från att maximera antalet kunder i varuhusen.

Ikea gör som flera andra kedjor och slopar mellandagsrean på sina varuhus. Samtidigt avstår man från att maximera antalet kunder i varuhusen.

Ikea slopar mellandagsrean på varuhusen, med hänvisning till regeringens och Folkhälsomyndighetens nya restriktioner för att minska coronaspridningen.
Beslutet togs med anledning av förra veckans uppmaningar från myndigheter och regering.

Däremot väljer Ikea att inte sätta något maxtak för antalet besökare som samtidigt kan släppas in på varuhusen.
Ikea hänvisar till att varuhusen ser så olika ut både i storlek och i planlösningar att maxtak inte vore någon meningsfull åtgärd.

Ikea hänvisar samtidigt till att varuhusen har automatiska räknare vid entréer och utgångar och att man sedan pandemiutbrottet i våras utrustas varuhusen med avståndsmarkeringar, handsprit, plexiglas samt satt maxgränser för antalet personer vid kassorna.
Man har nu även personal avdelad på varuhusen för att ha kontroll på hur kunderna rör sig och eventuella köbildningar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil