Arlas finske chef blir vd för Arla Sverige

Arlas finske chef blir vd för Arla Sverige
Kai Gyllström tar över som vd för Arla i Sverige när Patrik Hansson lämnar jobbet. Foto: Pressbild Arla
Arlas Sverige-chef Patrik Hansson lämnar sitt jobb och börjar istället arbeta för Arla i Tyskland. Arla Finlands vd tar över Hanssons nuvarande jobb.

Arlas Sverige-chef Patrik Hansson lämnar sitt jobb och börjar istället arbeta för Arla i Tyskland. Arla Finlands vd tar över Hanssons nuvarande jobb.

Arlas Sverigechef Patrik Hansson blir ny vd för Arla foods Tyskland från den 1 juni 2021. Han ersätts på sitt nuvarande jobb av Kai Gyllström, vd för Arla foods Finland.
Patrik Hansson har arbetat på Arla sedan 2011 och har lett den svenska verksamheten sedan 2016.

Innan dess bodde han i Malaysia och ansvarade för den asiatiska marknaden.
Nu är det dags för ännu en flytt, denna gång för att bli vd för Arla Tyskland.
– Vi har tagit stora steg framåt mot våra långsiktiga mål i Tyskland och är nu redo att ta nästa steg när det gäller vår tillväxt. Patriks breda och djupgående kunskaper om vår verksamhet, våra varumärken och våra kunder parallellt med hans framgångsrika samarbete med våra ägare och kollegor för att skapa progressiva förändringar på gör honom perfekt för att leda Arla Foods Tyskland, säger Peter Giørtz-Carlsen, ansvarig för Arla Foods Europa.

– Jag ser fram mot att arbeta tillsammans med hela den tyska organisationen för att öka vår tillväxt och bygga ett ännu starkare Arla. Jag vill också passa på att tacka mitt team, mina kollegor och våra svenska ägare. De här åren har varit fantastiska och jag är otroligt stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans. Jag kommer att ta med mig många fina minnen, säger Patrik Hansson. 

Kai Gyllström kommer att ersätta Patrik Hansson i Sverige. Kai Gyllström började på Arla Foods 2009 och är idag vd för Arla Foods Finland.
Dessförinnan ansvarade han bland annat för etableringen av vår globala Foodservice-verksamhet och har även varit marknadschef för Arla i Saudiarabien.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil