Ny ost från Arla unika

Arla kommer med en ny ost (ej produktbild). | Foto från MostPhotos
Nyskapande, komplex och välsmakande är de ord Arla sammanfattar nya osten Morgenstjerne med – i en samlad doft av ost, kaffe och whisky.

Morgenstjerne är den nya osten från Arla unika. Utgångspunkten är en lust att skapa unika ostsmaker och utforska normerna för hur en ost ska vara, förklarar Arla.
– Morgenstjerne bygger på flera olika idéer som griper in i varandra och faller på plats. Här sparas inte på något: blåmögel, vitmögel, rödkitt, kaffe och whisky. Resultatet blir tungt och våldsamt, och det överskrider alla gränser för vad en ost kan vara, säger Mads Østergaard, ostuppfinnare hos Arla unika.
Arla unika har sitt upphov i den nordiska matrörelsen, där renhet och enkelhet är två centrala begrepp
, förklarar företaget.

Men Arla unikas ostuppfinnare tröttnade på den motvilja han ansåg sig uppleva inom restaurangbranschen mot tillsatta ingredienser i ost. Mads Østergaard var  av motsatt uppfattning, och så föddes idén till Morgenstjerne.
”Det är den sista ’orena’ osten. Det sista festfyrverkeriet. Här fullbordas lärdomsresan och vi bryter ny mark, så att vi stannar upp och tvingas fråga oss själva: Vad fanken är det vi äter egentligen? Är det över huvud taget ost?”, säger Mads Østergaard.

I Morgenstjernes inre växer blåmögel, och på utsidan finns vitmögel och rödkittsbakterier. Osten är komplex och fyllig.
Whiskyn gör skorpan knaprigt spröd och tillför aromer av tropisk frukt, medan kaffesmaken är mer subtil, beskriver Arla unika upplevelsen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil