City Gross öppnar butik i Forsåker

Foto Pressbild
City Gross har bekräftat planerna på att öppna en ny butik i Mölndal, strax söder om Göteborg. Den nya butiken kommer att vara av ett nytt format och skapas i samarbete med det kommunala bolaget Mölndala Fastighets AB för att skapa en plats för framtidens dagligvaruhandel.

Annika Ripa, etableringschef på City Gross, uttrycker sin tillfredsställelse med att etablera sig i Mölndal och betonar att detta blir City Gross första enhet i det kompakta formatet, vilket innebär en modern och effektiv matmarknad integrerad i samhället för att bidra till en hållbar plats att leva och bo på.

Det nya butiksformatet är en del av City Gross förändringsresa och representerar en betydelsefull milstolpe för kedjan, med planer för vidare expansion i Göteborgsområdet. Butiken kommer att ha en säljyta på cirka 2 200 kvadratmeter och beräknas öppna under 2027 i Forsåker, ett av Västsveriges största stadsutvecklingsprojekt.

Placeringen av den nya butiken är strategiskt belägen vid Kvarnbygatan, en viktig länk mellan östra och västra delen av staden, med närhet till knutpunkten Mölndalsbro som erbjuder endast 8 minuters pendeltågsresa till Göteborg. Dessutom finns industrihistoriska byggnader i närheten där ett besöksmål med upplevelserika verksamheter och miljöer kommer att etableras.

Forsåker utvecklas med 3 000 bostäder och flera tusen arbetsplatser, och den nya City Gross-butiken förväntas bli en viktig del av områdets dagliga behov och erbjudande.

Bjarne Fjellanger, VD på Mölndala Fastighets AB, uttrycker sin uppskattning för den kommersiella utvecklingen i Forsåker och ser City Gross etablering som en viktig pusselbit för att förbättra det lokala utbudet inom dagligvaruhandeln för invånarna i Mölndal och Göteborgsregionen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil