Axfood snabbgross öppnar fler

Nu öppnar Axfood snabbgross fler butiker där kunderna konsumenterna kan handla direkt. | Foto: Pressbild
Axfood snabbgross öppna nu fler butiker för försäljning direkt till konsument. Avsikten är att ge fler alternativ för att handla under coronaperioden.

För att ge konsumenter ytterligare ett alternativ att handla mat under coronapandemin öppnade restauranggrossisten Axfood snabbgross nyligen sin butik på Gärdet i Stockholm för konsumenter. Responsen var positiv och nu öppnar man tillfälligt fler butiker i landet för konsumenthandel.

Först ut är enheterna i Örebro och Eskilstuna men inom kort hoppas Axfood snabbgross kunna erbjuda tillfällig konsumenthandel i samtliga 25 butiker i landet.

Idag, 6 maj, öppnar man i Örebro där man vanligen bara säljer till kaféer och restauranger. Senare i veckan sker samma sak i butikerna i Eskilstuna, Karlstad och Solna.

– Vi har fått ett mycket positivt bemötande vid öppnandet av vår butik på Gärdet. När allmänheten uppmanas att inte åka kollektivt och att hålla avstånd i butiker har vi sett att vi kan addera något för konsumenter och samhället. Nu vill vi erbjuda hushållen i samtliga städer där vi finns samma möjlighet, säger Eva Pettersson som är vd för Axfood snabbgross.

För att bedriva försäljning mot konsument i en verksamhet som normalt vänder sig till företagsmarknaden krävs i vissa fall bygglov för tillfälligt ändrad användning från respektive kommun. Boverket har nyligen öppnat upp för att kommunerna ska kunna ge tillfälliga bygglov och Axfood Snabbgross har nu lämnat in ansökan i samtliga kommuner där kedjan har en butik. Målsättningen är att tillfälligt – och initialt över sommaren – kunna öppna samtliga 25 butiker, från Malmö i söder till Luleå i norr.  

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil