Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Axfood snabbgross öppnar fler

Nu öppnar Axfood snabbgross fler butiker där kunderna konsumenterna kan handla direkt. | Foto: Pressbild
Axfood snabbgross öppna nu fler butiker för försäljning direkt till konsument. Avsikten är att ge fler alternativ för att handla under coronaperioden.

För att ge konsumenter ytterligare ett alternativ att handla mat under coronapandemin öppnade restauranggrossisten Axfood snabbgross nyligen sin butik på Gärdet i Stockholm för konsumenter. Responsen var positiv och nu öppnar man tillfälligt fler butiker i landet för konsumenthandel.

Först ut är enheterna i Örebro och Eskilstuna men inom kort hoppas Axfood snabbgross kunna erbjuda tillfällig konsumenthandel i samtliga 25 butiker i landet.

Idag, 6 maj, öppnar man i Örebro där man vanligen bara säljer till kaféer och restauranger. Senare i veckan sker samma sak i butikerna i Eskilstuna, Karlstad och Solna.

– Vi har fått ett mycket positivt bemötande vid öppnandet av vår butik på Gärdet. När allmänheten uppmanas att inte åka kollektivt och att hålla avstånd i butiker har vi sett att vi kan addera något för konsumenter och samhället. Nu vill vi erbjuda hushållen i samtliga städer där vi finns samma möjlighet, säger Eva Pettersson som är vd för Axfood snabbgross.

För att bedriva försäljning mot konsument i en verksamhet som normalt vänder sig till företagsmarknaden krävs i vissa fall bygglov för tillfälligt ändrad användning från respektive kommun. Boverket har nyligen öppnat upp för att kommunerna ska kunna ge tillfälliga bygglov och Axfood Snabbgross har nu lämnat in ansökan i samtliga kommuner där kedjan har en butik. Målsättningen är att tillfälligt – och initialt över sommaren – kunna öppna samtliga 25 butiker, från Malmö i söder till Luleå i norr.  

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.