Axfood snabbgross öppnar fler

Nu öppnar Axfood snabbgross fler butiker där kunderna konsumenterna kan handla direkt. | Foto: Pressbild
Axfood snabbgross öppna nu fler butiker för försäljning direkt till konsument. Avsikten är att ge fler alternativ för att handla under coronaperioden.

För att ge konsumenter ytterligare ett alternativ att handla mat under coronapandemin öppnade restauranggrossisten Axfood snabbgross nyligen sin butik på Gärdet i Stockholm för konsumenter. Responsen var positiv och nu öppnar man tillfälligt fler butiker i landet för konsumenthandel.

Först ut är enheterna i Örebro och Eskilstuna men inom kort hoppas Axfood snabbgross kunna erbjuda tillfällig konsumenthandel i samtliga 25 butiker i landet.

Idag, 6 maj, öppnar man i Örebro där man vanligen bara säljer till kaféer och restauranger. Senare i veckan sker samma sak i butikerna i Eskilstuna, Karlstad och Solna.

– Vi har fått ett mycket positivt bemötande vid öppnandet av vår butik på Gärdet. När allmänheten uppmanas att inte åka kollektivt och att hålla avstånd i butiker har vi sett att vi kan addera något för konsumenter och samhället. Nu vill vi erbjuda hushållen i samtliga städer där vi finns samma möjlighet, säger Eva Pettersson som är vd för Axfood snabbgross.

För att bedriva försäljning mot konsument i en verksamhet som normalt vänder sig till företagsmarknaden krävs i vissa fall bygglov för tillfälligt ändrad användning från respektive kommun. Boverket har nyligen öppnat upp för att kommunerna ska kunna ge tillfälliga bygglov och Axfood Snabbgross har nu lämnat in ansökan i samtliga kommuner där kedjan har en butik. Målsättningen är att tillfälligt – och initialt över sommaren – kunna öppna samtliga 25 butiker, från Malmö i söder till Luleå i norr.  

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil