Inflationstakten steg under november

Inflationstakten steg under november
Foto: SCB
Inflationstakten i Sverige var under november 2021 3,6 procent, vilket är en uppgång från oktober då inflationstakten enligt SCB var 3,1 procent.

Inflationstakten i Sverige var under november 2021 3,6 procent, vilket är en uppgång från oktober då inflationstakten enligt SCB var 3,1 procent.

En inflationstakt på 3,6 procent under november månad alltså och en huvudsaklig förklaring, enligt Statistiska centralbyrån.
– Ökade energipriser bidrog till den högsta inflationstakten sedan december 1993, säger Mikael Nordin, prisstatistiker på SCB.

El- och drivmedelspriser var de främsta bidragen till inflationstakten som är den högsta sedan december 1993, enligt SCB.
Priserna för kläder samt restaurang och logi ökade under månaden. Kläder hade dock vad SCB kallar en ”säsongsnormal prisökning”.

– Prisökningar för paketresor, livsmedelsprodukter, restaurang- och logitjänster samt diverse varor och tjänster hjälpte också till att bibehålla en positiv inflationstakt. Även ökade kostnader relaterat till ägande av bostaden har haft ett positivt bidrag, konstaterar SCB.
Samtidigt såg vi under månaden sänkta priser på bland annat mobiltelefoner. För livsmedel och alkoholfria drycker uppgick bidraget till inflationstakten med 1,0 procent.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil