Finalisterna utsedda till Arlas guldstjärna

Finalisterna utsedda till Arlas guldstjärna
Frida Bosma, Catharina Schött och Anna Lindelöw Mannheimer från Frisk mat. Foto: Anneli Larsson

De tre finalisterna till Årets guldstjärna i Arla guldko 2021 är nu presenterade. Vem som blir slutliga vinnaren presenteras vid finalen 8 november.

Föreningen Frisk mat, kostchefen Åsa Kluck tillsammans med kommundietisten Mathilda Sand i Dalarna samt Anna Philipsson, dietkock i Växjö kommun, är de tre finalisterna som nominerats till specialpriset Årets guldstjärna i tävlingen Arla guldko 2021.
Alla bidrar på olika sätt till att utveckla det offentliga köket. Vem som tilldelas priset avgörs vid finalen den 8 november 2021, skriver Arla i en pressrelease.

– I Sverige serveras cirka tre miljoner offentliga måltider varje dag inom vård, skola och omsorg. Vi vet att många kämpar för att förbättra våra offentliga måltider och vi vill med priset Årets guldstjärna lyfta deras fantastiska engagemang och arbete, kommenterar Maja Nordström, projektledare för Arla guldko, årets finalister.

Frisk mat – startade som uppropet #sjukmat mot undermålig sjukhusmat. Uppropet skapade ett enormt engagemang som resulterade i startskottet för den ideella föreningen Frisk mat.

Åsa Kluck, kostchef i Älvdalens kommun, och Mathilda Strand, kommundietist i Falu kommun – har sedan 2019 arbetat i ett projekt med fokus på samverkan kring specialkost för elever och förskolebarn. 

Anna Philipsson, dietkock på Älgvägens centralkök i Växjö kommun – brinner för att personer med tugg- och sväljsvårigheter ska få en timbalkost som ser ut och smakar som vanlig mat.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Bara var tredje butik låter anställda rotera mellan arbetsuppgifter och drygt hälften av dem bryter mot regler om kassaarbete max två timmar i sträck.

Lagar skollunch inom planetens gränser

Lagar skollunch inom planetens gränser

I samarbete med Orklas matkreatörer har skolor i 36 kommuner som mål att under en hel vecka laga skolluncher som håller sig inom planetens gränser.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.