Lanserar gräddglass utan tillsatt socker

Lanserar gräddglass utan tillsatt socker
Nya glassar utan tillsatt socker, nylansering från Sia-glass i två smaker. Foto: Pressbild Sia-glass
Sia-glass lanserar nya produktsegmentet Utan tillsatt socker. Till att börja med handlar lanseringen om två smaker, nämligen vanilj och choklad.

Sia-glass lanserar nya produktsegmentet Utan tillsatt socker. Till att börja med handlar lanseringen om två smaker, nämligen vanilj och choklad.

Efter vad man sammanfattar som ”ett tålmodigt och kompromisslöst arbete” har Sia-glass nu nått punkten där man kan göra denna lansering.
– Nu kan vi äntligen erbjuda Sveriges godaste gräddglass utan tillsatt socker, lika krämig och smakfull som vår vanliga gräddglass, säger företagets marknadschef Dan Bengtsson.

Efterfrågan på en gräddglass utan tillsatt socker har växt sig allt starkare hos konsumenterna, hävdar man hos Sia-glass där man varit angelägen om att skapa en sådan produkt.
Det har dock gällt att hitta rätt recept utan att kompromissa med smak och njutning, menar man.

– Kravet vi ställde på oss själva i arbetet med att ta fram denna glass var att inte tumma på den goda krämiga smaken. Ribban lades avsiktligt högt: vi skulle ta fram marknadens godaste glass utan tillsatt socker. Det fick ta lite tid, vi ville nå fram hela vägen, och nu är vi supernöjda med vad vi åstadkommit, sammanfattar Dan Bengtsson.

Sötman i glassen kommer från björksocker och steviolglykosider av stevia. Glassen är gjord med svensk färsk grädde.
De två smakerna som nu lanseras är Vanilj utan tillsatt socker och Choklad utan tillsatt socker.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

440 miljoner kronor till Arlabönder

Arlabönder runt om i Sverige kommer att dela på en utdelning på cirka 440 miljoner kronor som en del av den efterlikvid som beslutades av Arlas högsta beslutande organ. Det totala beloppet för hela Arlas nordiska mjölkbönder är cirka 270 miljoner euro.

Ökar ersättningen till norrländska mjölkbönder

Från och med den 1 mars 2024 höjer Norrmejerier ersättningen för mjölkråvara med 30 öre. Beslutet välkomnas av både mjölkbönder och företagsledningen som ser det som ett nödvändigt steg med tanke på de utmaningar som mjölkbönderna i Norrland står inför.

Premiär för två nya Snabbgross Club

Den 29 februari slår Axfoods restauranggrossist Snabbgross upp portarna för två nya butiker i det medlemsbaserade konceptet Snabbgross Club, denna gång i Luleå och Västerås. Detta innebär att nu totalt nio butiker i Sverige erbjuder unika restaurangvaror och stora förpackningar till låga priser för både företags- och privatkunder.

Svenskt nej till CSDDD: En besvikelse

Idag stod det klart att EU-medlemsstaterna inte kunde enas om EU-direktivet om företags ansvar för mänskliga rättigheter och miljö, CSDDD. Vid mötet i COREPER blev det tydligt att det inte fanns någon majoritet bakom förslaget, och enligt uppgifter var Sverige det enda landet som planerade att rösta nej.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil