Ny alkoholfri dryck – Pripps radler är här

Ny alkoholfri dryck – Pripps radler är här
Nytt alkoholfritt när Carlsberg lanserar Pripps radler inför sommaren. Foto: Pressbild Carlsberg

Carlsberg lanserar Pripps radler 0,0 % – en alkoholfri törstsläckare med öl och citron som nu breddar Carlsbergs alkoholfria svenska sortiment.

Nu utökas Carlsberg Sveriges alkoholfria sortiment med Pripps radler 0,0% – en alkoholfri ljus lager bryggd med frisk citronlemonad, skriver Carlsberg i en pressrelease.
– Resultatet är en solklar törstsläckare för stunder av gemenskap och avkoppling, oavsett om det är i skidbacken eller i skärgården, på uteserveringen eller i trädgården, sammanfattar bryggeriet som möjligen är part i målet.

I många europeiska länder är radler sedan länge populärt. Drycken finns i olika varianter och går även under olika namn, men enkelt uttryckt består en radler av öl blandat med fruktig lemonad eller citrusläsk.

Under senare år har radler även blivit populärt i USA i takt med det växande intresset för olika ölstilar, men i Sverige är utbudet av radlers ytterst begränsat, hävdar Carlsberg som menar att de svenskar som någon gång har druckit en radler har troligtvis gjort det när de har varit i alperna, eller på solsemester.

– Radler är en dryck som både uppskattas av öldrickare, och de som hellre väljer andra alternativ. I Pripps radler 0,0 % har vi hittat en fin balans mellan det friska och beska, för de som vill ha ett törstsläckande alkoholfritt alternativ som inte är för sött. Ambitionen är att Pripps Radler 0,0% ska bli en ny alkoholfri favorit för många, menar Johan Kikas, marknadschef för alkoholfritt på Carlsberg.

Termen Radler kommer från drinken Radlermass, som betyder ”cyklist-liter” och skapades av en tysk gästgivare vid namn Kugler. Under 1920-talets cykelboom startade Kugler en cykelled från München till sin pub.
En solig dag 1922 dök plötsligt 13 000 törstiga cyklister upp vid baren. Ölet sinade snabbt och han började dryga ut det med citronlemonad i en 50/50-blandning – och vips så var radlern född.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Klarna på väg mot nytt miljardförvärv

Klarna på väg mot nytt miljardförvärv

Klarna är på väg att investera i ett nytt företag. Det handlar om ett köp av en tysk jätte och rör sig enligt media om en ny miljardaffär för Klarna.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.