Dalsspira mejeri ansöker om konkurs

Dalsspira mejeri har avbrutit sin företagsrekonstruktion och ansökt om konkurs vid Vänersborgs tingsrätt, meddelar företagets styrelse.

Dalsspira mejeri AB meddelar i en pressrelease att styrelsen beslutat om att avbryta företagsrekonstruktionen för bolaget och i stället ansöka om konkurs. 
– Beslutet om konkurs baseras på att det inte gått att vända verksamhetens negativa resultatutveckling och kassaflöde. Styrelsen ser inga möjligheter att fullgöra de förpliktelser om att betala det belopp som skulle följa av en fastställd ackordsuppgörelse, skriver man. 

Dalsspira mejeri AB har sedan den 16 juni 2022 befunnit sig i företagsrekonstruktion. Styrelsen har noggrant analyserat bolagets framtida försäljningsmöjligheter och dess ekonomiska utveckling, påpekar man.

Man har analyserat olika möjligheter som man till sist inte hittat någon ekonomisk bärighet i för en lönsam utveckling av bolaget.
 
”Internt har styrelsen funnit åtgärder som på sikt skulle kunnat få mejeriet lönsamt, men styrelsen har inte lyckats erhålla uthållig finansiering för dessa åtgärder”, skriver styrelsen som därför i slutänden sett någon annan utväg än att försätta bolaget i konkurs vid Vänersborgs tingsrätt. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil