Lanserar matkasse med klimatberäknade recept

Lanserar matkasse med klimatberäknade recept
Middagsfrid lanserar nu en matkasse med klimatberäknade recept. Foto: Pressbild Middagsfrid
Middagsfrid lanserar nu en matkasse med klimatberäknade recept, Klimatgoda kassen, som finns tillgänglig från början av mars för kunderna.

Middagsfrid lanserar nu en matkasse med klimatberäknade recept, Klimatgoda kassen, som finns tillgänglig från början av mars för kunderna.

Maten har stor påverkan på planeten och vissa varor har större klimatpåverkan än andra, skriver Middagsfrid i en pressrelease.
För att underlätta för konsumenter att göra medvetna val lanserar Middagsfrid nu en matkasse med klimatberäknade recept – Klimatgoda kassen – tillägger man.

– Även när man väljer varor med lägre klimatpåverkan kan det vara utmanande att kombinera dem till fulltaliga recept och måltider. Därför har vi tagit fram en matkasse där vi hjälper kunderna med det utan att för den skull kompromissa med smaken, säger Andreas Furu, affärsområdesansvarig för Middagsfrid.

I början av mars lanserar man Middagsfrids klimatgoda kasse. Kassen är framtagen med systerföretaget Mat.ses unika klimatdatabas som grund, en databas och klimatmärkning som Mat.se i sin tur skapat i samarbete med forskningsinstitutet Rise.
– Middagsfrid har sedan starten 2007 tagit ställning för hållbar mat. Nu är det dags att ta nästa steg och på ett konkret sätt hjälpa våra kunder till än mer hållbara matvanor, säger Andreas Furu.

– Det är ingen hemlighet att vi behöver minska våra utsläpp för att hålla matkonsumtionen inom ramen för vad planeten tål. Eftersom maten står för ungefär 25 procent av svenska hushålls totala utsläpp känns det viktigt för oss att kunna erbjuda en sådan här matkasse, tillägger han.

Klimatgoda kassen kan beställas från 1 mars och leveranserna startar den 21 mars. I kassen ingår tre middagar för fyra personer till priset av 845 kronor.
Några exempel på recept är pasta med basilikakräm av silkestofu, torskrygg med smörcitronette och gryn, samt vegansk bouillabaisse med aioli.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil