Lanserar matkasse med klimatberäknade recept

Lanserar matkasse med klimatberäknade recept
Middagsfrid lanserar nu en matkasse med klimatberäknade recept. Foto: Pressbild Middagsfrid
Middagsfrid lanserar nu en matkasse med klimatberäknade recept, Klimatgoda kassen, som finns tillgänglig från början av mars för kunderna.

Middagsfrid lanserar nu en matkasse med klimatberäknade recept, Klimatgoda kassen, som finns tillgänglig från början av mars för kunderna.

Maten har stor påverkan på planeten och vissa varor har större klimatpåverkan än andra, skriver Middagsfrid i en pressrelease.
För att underlätta för konsumenter att göra medvetna val lanserar Middagsfrid nu en matkasse med klimatberäknade recept – Klimatgoda kassen – tillägger man.

– Även när man väljer varor med lägre klimatpåverkan kan det vara utmanande att kombinera dem till fulltaliga recept och måltider. Därför har vi tagit fram en matkasse där vi hjälper kunderna med det utan att för den skull kompromissa med smaken, säger Andreas Furu, affärsområdesansvarig för Middagsfrid.

I början av mars lanserar man Middagsfrids klimatgoda kasse. Kassen är framtagen med systerföretaget Mat.ses unika klimatdatabas som grund, en databas och klimatmärkning som Mat.se i sin tur skapat i samarbete med forskningsinstitutet Rise.
– Middagsfrid har sedan starten 2007 tagit ställning för hållbar mat. Nu är det dags att ta nästa steg och på ett konkret sätt hjälpa våra kunder till än mer hållbara matvanor, säger Andreas Furu.

– Det är ingen hemlighet att vi behöver minska våra utsläpp för att hålla matkonsumtionen inom ramen för vad planeten tål. Eftersom maten står för ungefär 25 procent av svenska hushålls totala utsläpp känns det viktigt för oss att kunna erbjuda en sådan här matkasse, tillägger han.

Klimatgoda kassen kan beställas från 1 mars och leveranserna startar den 21 mars. I kassen ingår tre middagar för fyra personer till priset av 845 kronor.
Några exempel på recept är pasta med basilikakräm av silkestofu, torskrygg med smörcitronette och gryn, samt vegansk bouillabaisse med aioli.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil