Nya leverantörer hos Lidl

Hammars bryggeri, beläget utanför Askersund, är en av de nya leverantörer Coop/Lidl skrivit avtal med. | Foto: Pressbild
Efter uppropet förra veckan har Lidl tecknat avtal med tre nya mindre leverantörer. Lidl vill göra en insats för mindre producenter i nuvarande kris.

Efter att ett stort antal lokala matproducenter i förra veckan gick ut med en vädjan om stöd från livsmedelskedjorna uppmanade Lidl bönder och producenter att kontakta kedjan. Gensvaret blev stort och nu har Lidl tecknat avtal med tre nya, lokalt baserade mindre producenter.

– Vi går igenom alla de intresseanmälningar som inkommit och vet redan nu att vi kommer gå vidare med ett flertal leverantörer. Vår förhoppning är dessa nya samarbeten ska bli långsiktiga och att de ska vara fruktsamma för båda parter,
säger Lidl Sveriges inköpsdirektör Malin Laurén.
– Vi vill bidra till att stödja många av de matproducenter som kämpar för sin överlevnad och hjälpa till att trygga den svenska livsmedelsproduktionen.

Först ut bland de nya leverantörerna är Malmö chokladfabrik, Kalmar bageri och Hammars bryggeri.
– Det här är otroligt välkommet för hela kollektivet av små producenter. Våra kunder finns framförallt inom besöksnäringen – hotell, caféer, konditorier och bagerier, som på grund av pandemin har tappat massor av kunder, säger Malmö chokladfabriks vd Jens Fylkner.

– Nu ger Lidl oss chansen att komma ut med våra produkter och det är otroligt häftigt att allt gått så snabbt. Det här måste ha varit världshistoriens snabbaste upphandling, säger Robert Henrysson, ägare på Hammars bryggeri.

Lidl Sverige distribuerar idag produkter från runt 150 svenska leverantörer. Målsättningen är att det svenska sortimentet ska utökas ytterligare.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

Sämre skördar ger brist på tomatpuré

Det råder, åtminstone tillfälligt, en brist på tomatpuré i många svenska butiker och den förklaras med råvarubrist på grund av sämre skördar.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil