Beyond Meat till Europa

Beyond Meat har varit en succé med sina produkter gjorda på växtbaserat protein. | Foto av Natthapon Ngamnithiporn
Beyond Meat, vars produktion hittills skett i USA, tänker öppna två fabriker i Europa vilket innebär ett mindre klimatavtryck från företaget.

Beyond Meat har varit en succé med sina produkter gjorda på växtbaserat protein och säljs bland annat hos Coop, Ica och Hemköp.
Klimatmässigt har dock produkterna belastats av att de produceras i USA med stora klimatpåfrestande transporter som följd.

Efter att försäljningen i Europa gått upp rejält tänker dock Beyond Meat även flytta produktion till denna världsdel. Därför meddelar man nu att man tänker öppna två fabriker i Europa där den första hamnar i Zoeterwoude nära Haag i Nederländerna.

I den fabriken ska Beyond Burger och Beyond Sausage tillverkas vilket innebär att importen till Sverige av dessa produkter då sker från vår egen världsdel.
I slutet av 2020 kommer även en fabrik utanför Enschede i Nederländerna att öppnas.

– Våra långsiktiga ambitioner är att skapa en ännu mer omfattande, lokal infrastruktur. Med fabrikerna kan vi säkerställa kontinuiteten i produktionen och leveranserna, vilket gör oss mer kostnadseffektiva och miljövänligare. Vi är mycket glada att ta ytterligare ett steg i att effektivisera våra hälsosamma och hållbara produkter till våra kunder i Europa, säger Ethan Brown, grundare och vd för Beyond Meat.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil