De är mest hållbara enligt ny undersökning

Systembolaget på en andra plats | Foto Pressbild, Systembolaget
Bankar och drivmedelsbolag i botten – elbolag och batteritillverkare i toppen. Så ser det ut när Sifo låter svarande välja mest hållbara företagen.

Kantar Sifo har skapat ett klimatindex där de svarande fått peka ut vilka bolag som bäst arbetar för ett miljömässigt hållbart samhälle och för att minska sitt klimatavtryck i de svarandes ögon.

Northvolt kommer etta på lista följt av Systembolaget(!) med Godel och SJ som trea respektive fyra.
Kantar Sifo kommentar placeringarna med att det i Northvolts fall handlar om en verksamhet med fokus på hållbarhet, att Systembolaget har ett högt anseende, Godel en konkret hållbarhetsprofil samt att SJ nått ut med sin positiva klimatpåverkan.

Längst ner på listan?
Där hittar vi H&M, Rusta, Nordea, SAS och Danske bank, alla på samma poäng.

Undersökningen är en webbaserad enkät som genomförts under våren med 14 000 svarande svenskar i åldern 18-79 år.

Tio bolag i topp på Sifos lista
1. Northvolt
2. Systembolaget
3. Godel
4. SJ
5. Apoteket, Nordic Choice Hotels, Max Burgers
8. Telge energi, Coop, AB Volvo

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

ICA satsar på svenska tomater

ICA Sverige tar ett stort kliv framåt i sin satsning på svenskodlade grönsaker genom ett samarbete med Svenska Odlarlaget för att öka tillgången av svenska tomater året om.

Effektiv rengöringsduk för grovköket

Tork presenterar sin senaste innovation för restaurangbranschen: Tork 2 i 1 Skrubb- och Rengöringsduk. Denna mångsidiga produkt erbjuder restaurangpersonal en effektiv lösning för att hantera envisa fläckar utan att kompromissa med ytor.

En smakfull hyllning till K-Pop

Årets första Coca-Cola Creations är här och tar dig med på en resa in i K-Popens magiska värld. Med den nya smaken Coca-Cola Creations K-Wave Zero Sugar får K-Pop-fans en smakupplevelse som hyllar deras hängivenhet till musikgenren.

Satsar på en ny snacksfabrik i Spanien

Paulig satsar på att stärka sin position inom Tex Mex- och snacksindustrin i Europa genom att investera 42 miljoner euro i en ny snacksfabrik i Spanien.

Lanserar hemmafix för svenska hem

Medan ekonomin kämpar visar en ny undersökning att endast var fjärde svensk ofta reparerar sina saker istället för att köpa nytt. För att hjälpa svenska konsumenter att laga och förlänga livet på sina ägodelar, har Amazon.se lanserat Hemmafix.

Öppnar igen efter omfattande modernisering

Efter en intensiv renoveringsprocess är det äntligen dags för Hemköp Birger Jarlsgatan att slå upp portarna till en ny och uppfräschad butik med flera spännande förändringar.

Kamp för ett starkare immunförsvar

En färsk undersökning, genomförd av Apotek Hjärtat, avslöjar att mer än fyra av fem svenskar aktivt arbetar för att stärka sitt immunförsvar.

E-handeln fokuserar på lönsamhet

E-barometerns årsrapport 2023 avslöjar en minskning av e-handelns omsättning till 133 miljarder kronor, en nedgång med två procent jämfört med föregående år.

Konkurrensgranskning av apoteksköp

Apotekstjänst avsåg att förvärva fullständig kontroll över konkurrenten Svensk dos, men Konkurrensverket lägger planerna på is för att utvärdera eventuella konsekvenser för konkurrensen.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil