Utbildning för handlare om brott

Utbildning för handlare om brott
Foto: Mostphotos
Att bli utsatt för brott hör vardagen till för många företagare i Sverige. Nu finns Handlarrätt, en branschrelaterad utbildning i ämnet.

Att bli utsatt för brott hör vardagen till för många företagare i Sverige. Nu finns Handlarrätt, en branschrelaterad utbildning i ämnet.

Handlarrätt är utbildningen som ger handlare rätt förutsättningar och stöd, för att kunna gå från brott till fällande dom.

Livsmedelshandlarna märkte att det saknades en branschrelaterad utbildning i ämnet och att stödet handlarna har, och får, är ytterst begränsat.

– Det här tog vi fasta på och idag är vi stolta över att kunna erbjuda Handlarrätt; en utbildning med fokus på hur du får din anmälan prioriterad, vad polisen har för skyldigheter och vad vi som handlare har för rättigheter.

Utbildningen är uppdelad i sex olika områden och följer tidslinjen från det att ett brott begås, hela vägen fram till en fällande dom. Till varje steg finns en utbildningsfilm, en förklarande text samt mallar och länkar, exklusivt framtagna för Livsmedelshandlarnas medlemmar.

– Vårt mål med utbildningen är att den ska hjälpa dig att kvalitetssäkra ditt eget polisärende och faktiskt få det prioriterat av polisen. Ju bättre kvalitet på en anmälan, med rätt brott anmält och med en bra beskrivning av bevisläget, desto större möjligheter för Polisen att jobba vidare i ärendet på rätt sätt.

Utbildningen Handlarrätt hittar du här.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil