Ny grönare förpackning

Ingen ny såpa, inte ens en dokusåpa men en ny grönare förpackning hos Grummes. | Foto: Pressbild
Grumme såpa har nu en ny förpackning med minst 75 procents återvunnen plast. De nya förpackningarna har funnits i butik sedan slutet av mars månad.

Orklas varumärke Grumme går vidare mot alltmer återvunnen plast i sina förpackningar.
Det handlar nu om klassiska rengöringsprodukten Grummes såpa som nu har en förpackning med minst 75 procent återvunnen plast och som nu finns i butik.

– Vår ambition är att alla ska kunna städa, diska och tvätta med ett gott grönt samvete. Därför är det viktigt att både själva innehållet och förpackningen är så miljövänliga som möjligt, säger Sophie Grönlund från företaget.
– Att vi nu kan erbjuda såpa i förpackningar av minst 75 procent återvunnen plast är ett stort och viktigt steg på vägen mot helt återvunna förpackningar, påpekar hon.

Sedan slutet av mars består alla Grumme såpaförpackningar av minst 75 procent återvunnen HDPE-plast. HDPE är en hårdplast som kan återvinnas många gånger.
I Sverige är det dock brist på HDPE-plast, vilket innebär att det i dagsläget är svårt att ta fram förpackningar i 100 procent återvunnen HDPE-plast.
I sortimentet är förpackningarna för handdisk, rengöringsspray och fläckspray i 100 procent återvunnen plast. Sedan den 1 februari i år samarbetar man därför med Pantapå, en app som ger användaren rabatt på andra Grumme-produkter när den scannar den tomma förpackningen och slänger den i rätt behållare på återvinningsstationen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil