Ny grönare förpackning

Ingen ny såpa, inte ens en dokusåpa men en ny grönare förpackning hos Grummes. | Foto: Pressbild
Grumme såpa har nu en ny förpackning med minst 75 procents återvunnen plast. De nya förpackningarna har funnits i butik sedan slutet av mars månad.

Orklas varumärke Grumme går vidare mot alltmer återvunnen plast i sina förpackningar.
Det handlar nu om klassiska rengöringsprodukten Grummes såpa som nu har en förpackning med minst 75 procent återvunnen plast och som nu finns i butik.

– Vår ambition är att alla ska kunna städa, diska och tvätta med ett gott grönt samvete. Därför är det viktigt att både själva innehållet och förpackningen är så miljövänliga som möjligt, säger Sophie Grönlund från företaget.
– Att vi nu kan erbjuda såpa i förpackningar av minst 75 procent återvunnen plast är ett stort och viktigt steg på vägen mot helt återvunna förpackningar, påpekar hon.

Sedan slutet av mars består alla Grumme såpaförpackningar av minst 75 procent återvunnen HDPE-plast. HDPE är en hårdplast som kan återvinnas många gånger.
I Sverige är det dock brist på HDPE-plast, vilket innebär att det i dagsläget är svårt att ta fram förpackningar i 100 procent återvunnen HDPE-plast.
I sortimentet är förpackningarna för handdisk, rengöringsspray och fläckspray i 100 procent återvunnen plast. Sedan den 1 februari i år samarbetar man därför med Pantapå, en app som ger användaren rabatt på andra Grumme-produkter när den scannar den tomma förpackningen och slänger den i rätt behållare på återvinningsstationen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil