Ny grönare förpackning

Ingen ny såpa, inte ens en dokusåpa men en ny grönare förpackning hos Grummes. | Foto: Pressbild
Grumme såpa har nu en ny förpackning med minst 75 procents återvunnen plast. De nya förpackningarna har funnits i butik sedan slutet av mars månad.

Orklas varumärke Grumme går vidare mot alltmer återvunnen plast i sina förpackningar.
Det handlar nu om klassiska rengöringsprodukten Grummes såpa som nu har en förpackning med minst 75 procent återvunnen plast och som nu finns i butik.

– Vår ambition är att alla ska kunna städa, diska och tvätta med ett gott grönt samvete. Därför är det viktigt att både själva innehållet och förpackningen är så miljövänliga som möjligt, säger Sophie Grönlund från företaget.
– Att vi nu kan erbjuda såpa i förpackningar av minst 75 procent återvunnen plast är ett stort och viktigt steg på vägen mot helt återvunna förpackningar, påpekar hon.

Sedan slutet av mars består alla Grumme såpaförpackningar av minst 75 procent återvunnen HDPE-plast. HDPE är en hårdplast som kan återvinnas många gånger.
I Sverige är det dock brist på HDPE-plast, vilket innebär att det i dagsläget är svårt att ta fram förpackningar i 100 procent återvunnen HDPE-plast.
I sortimentet är förpackningarna för handdisk, rengöringsspray och fläckspray i 100 procent återvunnen plast. Sedan den 1 februari i år samarbetar man därför med Pantapå, en app som ger användaren rabatt på andra Grumme-produkter när den scannar den tomma förpackningen och slänger den i rätt behållare på återvinningsstationen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil