Fortsätter som obemannad butik

Fortsätter som obemannad butik
Rikard Ohlin. Foto: Icahandlarna

Testet är avslutat men nu fortsätter man. Det handlar om Ica Nära i Sillerud, den första obemannade Ica-butiken i landet, som nu tar nästa steg.

Ica Nära i värmländska Sillerud blev den första obemannade Ica-butiken när man inledde sitt försök 5 december i fjol.

Fram till och med 29 februari var butiken obemannade kl. 6-9 på morgnar samt 19-24 på kvällar medan den under ordinarie öppettider var bemannad.

Handlaren Rikard Ohlin kunde snabbt se positiva resultat.

Det handlade både om fler kunder och om en stigande omsättning.

Nu tar man nästa steg och bygger ut den obemannade lösningen tekniskt när det gäller inloggningar, applösningar samt möjligheten att skanna varor via mobilen.

Man har tidigare haft en väktare på plats för kontroll men från och med nästa vecka blir det en helt obemannad butik all tid utanför ordinarie öppettider.

Det finns heller ingen tid när försöket ska sluta utan nu ser alla parter den obemannade lösningen som permanent.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil