Starkt fjärde kvartal avslutar Axfoods 2020

Starkt fjärde kvartal avslutar Axfoods 2020
Koncernchef på prao. Klas Balkow, Axfood, som idag kan summera ett ”exceptionellt år”. Foto: Pressbild Axfood
”Ett starkt fjärde kvartal avslutar ett exceptionellt år”. Så sammanfattar Axfood det 2020 där man förbättrade lönsamheten och växte sig starkare.

”Ett starkt fjärde kvartal avslutar ett exceptionellt år”. Så sammanfattar Axfood det 2020 där man förbättrade lönsamheten och växte sig starkare.

Ett starkt fjärde kvartal summerar ett exceptionellt 2020, ett år då Axfood fortsatte att växa snabbare än marknaden och med förbättrad lönsamhet, är sammanfattningen för Axfoods del.
– Även om pandemin krävt stort fokus har en hög utvecklingstakt lyckats bibehållas och framfart i offensiva framtidssatsningar, skriver man i en pressrelease.

Klas Balkow, vd och koncernchef, konstaterar ändå att fjärde kvartalet fortsatte den positiva utvecklingen för Axfood med en tillväxt i butikomsättning med 7,4 procent.
– Hög produktivitet i Dagab och förbättrad servicegrad lade grunden för en bra julhandel och stark avslutning på året. Samtidigt växte e-handeln mot konsument med hela 157 procent, fortsatt drivet av en betydligt högre tillväxt för leveranssättet upphämtning i butik, summerar Balkow.

– Det är glädjande att kunna avsluta året med ett stärkt resultat för fjärde kvartalet och förbättrad lönsamhet. Med ett finansiellt starkt år i ryggen fortsätter vi utvecklingen inom områden såsom logistik med automation och transportoptimering, med uppgraderade IT-plattformar, nya kassasystem, fler butiker och nya koncept, ökad grad av digitalisering och ett mer datadrivet arbetssätt. Vi ökar också takten och höjer ambitionsnivån inom hållbarhetsområdet med fokus på hela värdekedjan, avslutar Klas Balkow.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil