2,6 procent upp för Ica

”Bra”, säger Ica. ”Nja”, säger analytikerna. Det handlar om Ica-gruppens fjärde kvartal. En nettoomsättning på 30 850 miljoner kr är något lägre än vad börsens analytiker trodde på.

Ica-gruppen redovisar idag fjärde kvartalet 2019 och gör det under rubriken ”Bra avslutning på ett starkt år”.
Koncernens nettoomsättning landade på nästan 31 miljarder kr, 30 850 miljoner kr exakt, vilket är en ökning med 2,6 procent.

Rörelseresultatet hamnade på 1 267 miljoner kr och resultatet per aktie på 4,52 kr.
Styrelsen föreslår för 2019 en aktieutdelning på 12:00 per aktie vilket är 50-öringen mer än för året innan.

– Året avslutades med bra utveckling i våra olika verksamheter, sammanfattar vd Per Strömberg och utvecklar resonemanget;
– Försäljningen i Ica-butikerna har ökat i god takt under kvartalet och lönsamhetsmässigt sticker Rimi Baltic och Ica-banken ut med stark resultatutveckling. Vår fina tillväxt på nätet fortsatte och vi växte även under det fjärde kvartalet snabbare än marknaden på såväl mat som apoteksvaror. I november startades även vår e-handel i Rimi Baltic.

Analytikerna är dock inte lika imponerade som Ica-chefen.
Såväl vinst som omsättning var under genomsnittet av fem analytikers estimat medan däremot aktieutdelningen föll i god jord hos analytikerna som sammanvägt gissade på 11:95 i utdelning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil