Apotea är värderat till över 10 miljarder

Apotea är värderat till över 10 miljarder
Foto: Pär Svärdson, VD Apotea. Foto: Apotea
Nätapoteket Apotea är nu värderat till över 10 miljarder kr och grundaren Pär Svärdson hävdar att tillväxten första halvåret i år är på 20-30 procent.

Nätapoteket Apotea är nu värderat till över 10 miljarder kr och grundaren Pär Svärdson hävdar att tillväxten första halvåret i år är på 20-30 procent.

Apotea är störst i Sverige som renodlat nätapotek och ökade i fjol omsättningen med 50 procent till cirka 4 miljarder kr.
Den ökningen har fortsatt under första halvåret 2021 då omsättningen kommer att hamna på cirka 2,3 miljarder kr.

– Vi har under ganska lång tid fått bromsa vår tillväxt. Under hela pandemin har vi fått satsa på att bygga kapacitet, men nu börjar vi komma i fas så att vi kan trycka på gasen igen, säger vd Pär Svärdson hos di.se.

Det har tidigare ryktats om att Apotea vill notera sig på börsen men där har Pär Svärdson inga uppgifter i artikeln mer än att börsen ”kan bli en framtida väg”.

Fakta/Apoteas största ägare
Apoteas medgrundare – Pär Svärdson, Anders Cserkuti, Camilla Gunesli, Fabian Fischer, Pia Stoltz och Sofia Modig – 45 procent
Alecta – 20 procent
Ernström kapital – 5 procent
Sven Hagströmer Creades – 5 procent

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil