Apotea är värderat till över 10 miljarder

Apotea är värderat till över 10 miljarder
Foto: Pär Svärdson, VD Apotea. Foto: Apotea
Nätapoteket Apotea är nu värderat till över 10 miljarder kr och grundaren Pär Svärdson hävdar att tillväxten första halvåret i år är på 20-30 procent.

Nätapoteket Apotea är nu värderat till över 10 miljarder kr och grundaren Pär Svärdson hävdar att tillväxten första halvåret i år är på 20-30 procent.

Apotea är störst i Sverige som renodlat nätapotek och ökade i fjol omsättningen med 50 procent till cirka 4 miljarder kr.
Den ökningen har fortsatt under första halvåret 2021 då omsättningen kommer att hamna på cirka 2,3 miljarder kr.

– Vi har under ganska lång tid fått bromsa vår tillväxt. Under hela pandemin har vi fått satsa på att bygga kapacitet, men nu börjar vi komma i fas så att vi kan trycka på gasen igen, säger vd Pär Svärdson hos di.se.

Det har tidigare ryktats om att Apotea vill notera sig på börsen men där har Pär Svärdson inga uppgifter i artikeln mer än att börsen ”kan bli en framtida väg”.

Fakta/Apoteas största ägare
Apoteas medgrundare – Pär Svärdson, Anders Cserkuti, Camilla Gunesli, Fabian Fischer, Pia Stoltz och Sofia Modig – 45 procent
Alecta – 20 procent
Ernström kapital – 5 procent
Sven Hagströmer Creades – 5 procent

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil