”De vägrar arbetare en extra matkasse”

LO:s ordförande Susanna Gideonsson | Foto Pressbild
LO är starkt kritisk mot de partier som vill stoppa den föreslagna pensionshöjningen och jämför det med att vägra vanligt folk en extra kasse mat.

LO:s ordförande Susanna Gideonsson, tidigare ordförande för Handelsanställdas förbund, riktar hård kritik mot partierna som vill stoppa den föreslagna pensionshöjningen.
– Arbetare som varit med och byggt Sverige kan förvägras en extra kasse mat, säger Gideonsson och tillägger att LO längre krävt att pensionerna på sikt måste höjas.

– Men här och nu behövs också extra pengar till de pensionärer som redan idag har låga pensioner, säger hon.
– Det försöker nu högerpartier stoppa. De väljer att spela ett politiskt spel i stället för att stå på vanligt folks sida.

– Det handlar till stor del om arbetare som varit med och byggt upp Sverige. Många har arbetat större delen av sina liv, men får ändå bara garantipension. I en tid när priserna ökar skulle en extra matkasse i månaden kunna göra stor skillnad.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil