Lupinta ute med första tempeh på lupinbas

Lupinta ute med första tempeh på lupinbas
Foto: Lupinta

Malmö-baserade Lupinta har nu lanserat sin första produkt på närodlade lupinbönor när man nu erbjuder en tempeh, en fermenterad filé.

Bakom Lupinta i Malmö står Eslam Salah, vd och grundare, med ambitionen att närodlade lupinbönor i framtiden ska bli en del av vår basmat.
De kan bli ett alternativ både till köttprodukter och till de sojabaserade köttsubstituten, menar han.

Lupinta har nu lanserat sin första produkt i dagligvaruhandeln.
Det handlar om en tempeh, en fermenterad filé som kan stekas, grillas eller användas i grytor.

Elsam Salah har studerat lantbruksvetenskap i Egypten och vid SLU Alnarp.
Idén om tempeh på lupinbönor kom efter ett experiment med snacks på lupin.

Idag finns Lupintas tempeh listad hos Ica och i såväl restauranger som butiker i olika delar av landet.
Lupinta har flera nya produkter på gång och letar samtidigt efter nya lokaler likväl som efter investerare för att kunna utvidga sin satsning.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Dogman förvärvar butikskedja i Norge

Dogman förvärvar butikskedja i Norge

Nordens största distributör av husdjurstillbehör, Dogman, fortsätter att utöka butiksnätet genom förvärvet av den norska kedjan Buster hund og katt.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.