Lupinta ute med första tempeh på lupinbas

Lupinta ute med första tempeh på lupinbas
Foto: Lupinta
Malmö-baserade Lupinta har nu lanserat sin första produkt på närodlade lupinbönor när man nu erbjuder en tempeh, en fermenterad filé.

Malmö-baserade Lupinta har nu lanserat sin första produkt på närodlade lupinbönor när man nu erbjuder en tempeh, en fermenterad filé.

Bakom Lupinta i Malmö står Eslam Salah, vd och grundare, med ambitionen att närodlade lupinbönor i framtiden ska bli en del av vår basmat.
De kan bli ett alternativ både till köttprodukter och till de sojabaserade köttsubstituten, menar han.

Lupinta har nu lanserat sin första produkt i dagligvaruhandeln.
Det handlar om en tempeh, en fermenterad filé som kan stekas, grillas eller användas i grytor.

Elsam Salah har studerat lantbruksvetenskap i Egypten och vid SLU Alnarp.
Idén om tempeh på lupinbönor kom efter ett experiment med snacks på lupin.

Idag finns Lupintas tempeh listad hos Ica och i såväl restauranger som butiker i olika delar av landet.
Lupinta har flera nya produkter på gång och letar samtidigt efter nya lokaler likväl som efter investerare för att kunna utvidga sin satsning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Annons

Ring eller maila oss

[email protected]

0703451200