Lupinta ute med första tempeh på lupinbas

Lupinta ute med första tempeh på lupinbas
Foto: Lupinta
Malmö-baserade Lupinta har nu lanserat sin första produkt på närodlade lupinbönor när man nu erbjuder en tempeh, en fermenterad filé.

Malmö-baserade Lupinta har nu lanserat sin första produkt på närodlade lupinbönor när man nu erbjuder en tempeh, en fermenterad filé.

Bakom Lupinta i Malmö står Eslam Salah, vd och grundare, med ambitionen att närodlade lupinbönor i framtiden ska bli en del av vår basmat.
De kan bli ett alternativ både till köttprodukter och till de sojabaserade köttsubstituten, menar han.

Lupinta har nu lanserat sin första produkt i dagligvaruhandeln.
Det handlar om en tempeh, en fermenterad filé som kan stekas, grillas eller användas i grytor.

Elsam Salah har studerat lantbruksvetenskap i Egypten och vid SLU Alnarp.
Idén om tempeh på lupinbönor kom efter ett experiment med snacks på lupin.

Idag finns Lupintas tempeh listad hos Ica och i såväl restauranger som butiker i olika delar av landet.
Lupinta har flera nya produkter på gång och letar samtidigt efter nya lokaler likväl som efter investerare för att kunna utvidga sin satsning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil