Två av tre vill bli sundare i år

Två av tre svarande i en ny undersökning Coop och Demoskop genomfört vill ändra sina matvanor under 2020 och börja äta mer hälsosamt. Liksom tidigare är det främst kvinnor och yngre.

När Coop nu i samarbete med Demoskop redovisar en ny undersökning förklarar två av tre svarande av de vill förändra sina matvanor under året.
Mest förändringsbenägna är kvinnor och unga i åldersspannet 16-25 år.

1 012 svenskar har svarat i enkäten och 65 procent av dem säger att de ska förändra sina matvanor.
Huvuddraget i förändringen är att man ska börja äta mer hälsosamt.

Yngre och kvinnor dominerar alltså när det gäller att vara inställda på förändringar.
Men faktum är att både män och äldre är på väg i kapp. Så säger alltså exempelvis 49 procent av de svarande mellan 66 och 75 år att de vill förändra sina matvanor.

Undersökningen i sammanfattning

65 % av de svarande kommer att förändra sina matvanor 2020. Det svaret ger 69 % av kvinnorna, 60 % av männen och 76 % av de tillfrågade i åldern 16-25 år.

28 % av de tillfrågade vill äta mer hälsosamt, förra året svarade 17% att de ville äta mer hälsosamt. Den andra mest populära förändringen 2020 är att äta mer grönsaker (26 %),
vilket 17 % svarade i förra årets underökning.

Personer i åldern 16-25 år är de som i störst utsträckning vill äta mer hälsosamt 2020, samtidigt som personer över 66 år är minst angelägna om att äta mer hälsosamt (13 %).

25 % av de tillfrågade vill äta mindre sötsaker, vilket är en lika stor grupp som förra året.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil