Delar ut stipendier till kvinnoföretagare

Foto MostPhotos
Visa delar ut stipendier till kvinnliga företagare för andra året i rad och gör det för att bidra till att uppmuntra fler kvinnor att starta eget.

28 procent av företagarna i Sverige är kvinnor, vilket är den lägsta andelen i Norden. Som ett bidrag till att förbättra det delar Visa ut stipendiet She’s Next, i samarbete med organisationen IFundWomen.

Det sker nu för andra året i rad och i initiativet får tre svenska kvinnoägda företag 10 000 euro vardera.
De tre företagen får dessutom tillgång till företagscoaching via Feminvest.

– Vi på Visa arbetar för att skapa en mer inkluderande ekonomi och vill därför stärka kvinnoägda företag eftersom vi tror att de spelar en viktig roll för att skapa tillväxt. Med She’s Next vill vi belysa vikten av kvinnligt entreprenörskap och tillföra resurser där de behövs som mest – inte minst i ekonomiskt utmanande tider, säger Elena Fadeeva som är marknadschef för Visa i Norden och Baltikum.

– Stipendiet riktar sig till kvinnliga entreprenörer som är i behov av kapital för att kunna växa, driva eller finansiera sitt företag, tillägger Elena Fadeeva.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil