Stjärnägg ska egga Danmark

Med start 3 augusti kommer nya och delvis svenskägda Stjerneaeg att bli en ny leverantör i den danska dagligvaruhandeln och inom foodservice där.

Från och med idag kan kunderna inom den danska dagligvaruhandeln och foodservicesektorn välja en ny leverantör inom kategorin ägg och äggprodukter – Stjerneaeg A/S, meddelar Dueholm och Stjärnägg, de två företagen bakom satsningen.
Stjerneæg kommer att leverera ägg och äggprodukter till kunder över hela Danmark, både under sitt eget varumärke och under kundernas egna varumärken.

– Stjerneæg blir ett alternativ till de nuvarande stora aktörerna på den danska marknaden för ägg och äggprodukter, menar Rolf Poulsen som är vd för nya Stjjerneaeg och en del i familjen bakom Dueholm.

– Det är två mycket väl fungerande och effektiva företag som nu har bildat Stjerneæg och jag är säker på att det nya företaget kommer att bidra till ökad effektivitet på den danska marknaden, anser å sin sida Stjärnäggs vd Håkan Burlin.

Det nya partnerskapet förändrar inte de två företagens affärsmodeller och profiler. Dueholm kommer fortsatt vara en leverantör av ekologiska ägg till den danska marknaden, och Stjärnägg även fortsatt en stor leverantör i Sverige.

Stjärnägg ägs av fyra familjeägda äggpackerier och producenter från olika delar av Sverige. Företaget levererar till flera av de stora aktörerna inom svensk dagligvaruhandel och foodservice, som Axfood, Ica, Coop Bergendahls, Menigo med flera.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil