Stjärnägg ska egga Danmark

Med start 3 augusti kommer nya och delvis svenskägda Stjerneaeg att bli en ny leverantör i den danska dagligvaruhandeln och inom foodservice där.

Från och med idag kan kunderna inom den danska dagligvaruhandeln och foodservicesektorn välja en ny leverantör inom kategorin ägg och äggprodukter – Stjerneaeg A/S, meddelar Dueholm och Stjärnägg, de två företagen bakom satsningen.
Stjerneæg kommer att leverera ägg och äggprodukter till kunder över hela Danmark, både under sitt eget varumärke och under kundernas egna varumärken.

– Stjerneæg blir ett alternativ till de nuvarande stora aktörerna på den danska marknaden för ägg och äggprodukter, menar Rolf Poulsen som är vd för nya Stjjerneaeg och en del i familjen bakom Dueholm.

– Det är två mycket väl fungerande och effektiva företag som nu har bildat Stjerneæg och jag är säker på att det nya företaget kommer att bidra till ökad effektivitet på den danska marknaden, anser å sin sida Stjärnäggs vd Håkan Burlin.

Det nya partnerskapet förändrar inte de två företagens affärsmodeller och profiler. Dueholm kommer fortsatt vara en leverantör av ekologiska ägg till den danska marknaden, och Stjärnägg även fortsatt en stor leverantör i Sverige.

Stjärnägg ägs av fyra familjeägda äggpackerier och producenter från olika delar av Sverige. Företaget levererar till flera av de stora aktörerna inom svensk dagligvaruhandel och foodservice, som Axfood, Ica, Coop Bergendahls, Menigo med flera.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil