Stjärnägg ska egga Danmark

Med start 3 augusti kommer nya och delvis svenskägda Stjerneaeg att bli en ny leverantör i den danska dagligvaruhandeln och inom foodservice där.

Från och med idag kan kunderna inom den danska dagligvaruhandeln och foodservicesektorn välja en ny leverantör inom kategorin ägg och äggprodukter – Stjerneaeg A/S, meddelar Dueholm och Stjärnägg, de två företagen bakom satsningen.
Stjerneæg kommer att leverera ägg och äggprodukter till kunder över hela Danmark, både under sitt eget varumärke och under kundernas egna varumärken.

– Stjerneæg blir ett alternativ till de nuvarande stora aktörerna på den danska marknaden för ägg och äggprodukter, menar Rolf Poulsen som är vd för nya Stjjerneaeg och en del i familjen bakom Dueholm.

– Det är två mycket väl fungerande och effektiva företag som nu har bildat Stjerneæg och jag är säker på att det nya företaget kommer att bidra till ökad effektivitet på den danska marknaden, anser å sin sida Stjärnäggs vd Håkan Burlin.

Det nya partnerskapet förändrar inte de två företagens affärsmodeller och profiler. Dueholm kommer fortsatt vara en leverantör av ekologiska ägg till den danska marknaden, och Stjärnägg även fortsatt en stor leverantör i Sverige.

Stjärnägg ägs av fyra familjeägda äggpackerier och producenter från olika delar av Sverige. Företaget levererar till flera av de stora aktörerna inom svensk dagligvaruhandel och foodservice, som Axfood, Ica, Coop Bergendahls, Menigo med flera.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil