Postnord och Chalmers i gemensamt projekt

Postnord och Chalmers i gemensamt projekt
Foto: Anna-Lena Lundqvist/Chalmers
I ett nytt forskningsprojekt inleder nu Postnord och Chalmers ett samarbete för att undersöka den optimala förpackningen för branschen och miljön.

I ett nytt forskningsprojekt inleder nu Postnord och Chalmers ett samarbete för att undersöka den optimala förpackningen för branschen och miljön.

Under initiativet Förpackningsresan har Postnord bjudit in branschen för att samla insikter och erfarenheter kring luft i paket.
Uppskattningsvis innehåller e-handlade paket i genomsnitt cirka 30 procent onödig luft.

Det får effekter på distributörers transporter och ombudens plats på hyllorna. Det ger också en onödig negativ klimatpåverkan, påpekar Postnord i en pressrelease.

– Att minska luften i e-handelns förpackningar är mer komplext än vad vi anade när vi drog igång Förpackningsresan för något år sedan. Vi är stolta över att ha skapat ett ökat medvetande kring frågan i branschen. Nu behöver vi ta reda på vilka åtgärder som leder till störst klimateffekt, säger Postnords hållbarhetschef Sofia Leffler Moberg.
– Samarbetet med Chalmers och DS Smith är ett oerhört viktigt steg för konkret förändring och vi ser fram emot att gemensamt komma fram till vad som är en mer klimateffektiv förpackning för e-handeln, säger Sofia Leffler Moberg, hållbarhetschef på Postnord.

Forskningsprojektet ska pågå i två år, finansieras av Handelsrådet och kommer att skapa insikter om hur branschen gemensamt kan minska luften i förpackningar och transportsystemet som helhet, med fokus på ökad hållbarhet.
– Projektet är mycket intressant för oss då vi vill bidra med ökad förståelse för hur effektiva och hållbara försörjningskedjor kan uppnås och hur förpackningar på olika sätt påverkar möjligheterna för detta, säger Sandra Brüel Grönberg, doktorand vid Chalmers.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil