Edgy veggie satsar i Sverige

Nu satsar vegetariska och veganska bolaget Edgy veggie mer konkret på den svenska marknaden och gör det genom ett svenskägt bolag.

Edgy veggie är ett bolag specialiserat på seitan och som ser en marknadsnisch i vegetariska och veganska produkter vilka inte är baserade på soja eller ärta.
Bolagets produkter är istället baserade på veteprotein och lanserades i Sverige vid årsskiftet.

Nu lägger man försäljning och produktutveckling i ett svenskägt bolag.
Det är det danska bolagets tidigare grundare som tar över i samarbete med två svenska partners.

Edgy veggie AB ägs av Katarina Furin, Josef Claudén och Sebastian Bergfeldt.
– Vi vill fokusera på Sverige eftersom vi set ett stort gap i marknaden när det kommer till utbudet av vegetariska och veganska produkter som inte är baserade på soja eller ärta, säger vd Katarina Furin.

Den stora fördelen med veteproteinet är enligt bolaget att det ”ger en extremt fördelaktig textur utan en massa tillsatser”.
Man påpekar också att veteproteinet är helt smakneutralt och att seitanprodukter har väldigt korta ingredienslistor.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil