Tar år för Polarbröd

Polarbröds fabrik innan branden. | Foto: Pressbild
Polarbröd, vars fabrik i Älvsbyn brann ned för en vecka sedan, tror det tar år innan återuppbyggnaden är klar. Tidsrymden går ännu inte att beräkna.

För en vecka sedan brann Polarbröds fabrik i Älvsbyn ned och blev i princip totalförstörd.
Enligt koncernens vd ska fabriken byggas upp till fullo igen och bolagets försäkringsskydd vara gediget nog för återuppbyggnaden.

Däremot säger Polarbröds vd Anders E Johansson att det naturligtvis kommer att ta lång tid och att det inte går att beräkna den tidsrymd som behövs.
– Det handlar i praktiken om år, säger han till TT.

– Alla  förstår att ett bageri av den här digniteten inte byggs upp på ett par månader. Men exakt hur lång tid det tar är omöjligt att säga, tillägger han.
En del i bedömningen, påpekar Johansson, är huruvida det finns delar av den brandhärjade fabriken som fortfarande går att använda.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil