Tar år för Polarbröd

Polarbröd, vars fabrik i Älvsbyn brann ned för en vecka sedan, tror det tar år innan återuppbyggnaden är klar. Tidsrymden går ännu inte att beräkna.

För en vecka sedan brann Polarbröds fabrik i Älvsbyn ned och blev i princip totalförstörd.
Enligt koncernens vd ska fabriken byggas upp till fullo igen och bolagets försäkringsskydd vara gediget nog för återuppbyggnaden.

Däremot säger Polarbröds vd Anders E Johansson att det naturligtvis kommer att ta lång tid och att det inte går att beräkna den tidsrymd som behövs.
– Det handlar i praktiken om år, säger han till TT.

– Alla  förstår att ett bageri av den här digniteten inte byggs upp på ett par månader. Men exakt hur lång tid det tar är omöjligt att säga, tillägger han.
En del i bedömningen, påpekar Johansson, är huruvida det finns delar av den brandhärjade fabriken som fortfarande går att använda.

Polarbröds fabrik innan branden. | Foto: Pressbild

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform

”Stark start på hösten”

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade 6,3 procent under september 2020 jämfört med motsvarande månad 2019, enligt Svensk dagligvaruhandel.

Coop vill utveckla klimatmål

Coop tar nästa steg i klimat- och hållbarhetsarbetet genom ett åtagande inom systemet Science based targets som bygger på vetenskapligt baserade mål.

Systembolaget vann mot Winefinder

Domstolen ger Systembolaget och slår fast att Winefinder driver en verksamhet som liknar detaljhandel. Nu beläggs Winefinder med vite på en miljon kr.

Krav vill se kommunalt ansvar

Kommunerna bör ta ansvar för att driva utvecklingen av ekologiska varor, hävdar Krav och anser sig ha stöd av en ny undersökning man låtit Sifo göra.

122 sökte pengar hos Lidl

122 projekt sökte finansiering hos Lidl i ”Hållbarhetsakuten”. Nu presenteras åtta finalister och vinnarna bland dem kommer att presenteras november.

Sodastream fyller på smaker

Efter fjolårets lansering av Pepsico-smaker går Sodastream nu vidare och utvidgar sin Pepsi-portfölj på den svenska marknaden med smaken Mountain Dew.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.