Tar år för Polarbröd

Polarbröds fabrik innan branden. | Foto: Pressbild
Polarbröd, vars fabrik i Älvsbyn brann ned för en vecka sedan, tror det tar år innan återuppbyggnaden är klar. Tidsrymden går ännu inte att beräkna.

För en vecka sedan brann Polarbröds fabrik i Älvsbyn ned och blev i princip totalförstörd.
Enligt koncernens vd ska fabriken byggas upp till fullo igen och bolagets försäkringsskydd vara gediget nog för återuppbyggnaden.

Däremot säger Polarbröds vd Anders E Johansson att det naturligtvis kommer att ta lång tid och att det inte går att beräkna den tidsrymd som behövs.
– Det handlar i praktiken om år, säger han till TT.

– Alla  förstår att ett bageri av den här digniteten inte byggs upp på ett par månader. Men exakt hur lång tid det tar är omöjligt att säga, tillägger han.
En del i bedömningen, påpekar Johansson, är huruvida det finns delar av den brandhärjade fabriken som fortfarande går att använda.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

20 år sedan Lidl öppnade i Sverige

25 september var det exakt 20 år sedan Lidl öppnade sina första butiker i Sverige. Idag har kedjan 205 butiker från Trelleborg till Boden.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil