Eldrivna kylbilar testade i projekt

Skattefinansierade projektet E-Del har testat hur eldrivna kylbilar klarar av sista milen-leveranser. Resultatet var överlag positivt.
Gordon var varit med och testat fordon från E-tron i nytt projekt. Foto: Pressbild Gordon
Skattefinansierade projektet E-Del har testat hur eldrivna kylbilar klarar av sista milen-leveranser. Resultatet var överlag positiv

Skattefinansierade projektet E-Del har testat hur eldrivna kylbilar klarar av sista milen-leveranser. Resultatet var överlag positivt. 

Elektrifiering av sista milen-leveranser är en viktig del av omställningen till ett fossilfritt Sverige. Nu har projektet E-Del testat nya lösningar där eldrivna kylbilar används för leverans av mat i urbana miljöer, rapporterar transportnytt.se.

Projektet är finansierat via Trafikverket och har varit igång ett drygt år och visar så här långt att elfordon är ett lämpligt alternativ till fossilberoende fordon för e-handelns distribution av livsmedel i städer. Det finns dock ett antal problem som måste lösas vid sidan av de kring en obruten kylkedja.

I projektet testade man ett fordon från elfordonsföretaget E-Tron, ägt av Gordon Delivery och med ett aktivt kylsystem.

Det här är ett prioriterat projekt för oss, vi har som mål att ersätta alla våra leveransfordon med elkylbilar i stadsmiljö för att minska miljöpåverkan. Vi är jättenöjda med hur kylbilen fungerat när vi testat den i leveranser, kommenterar Ali Ghoce, grundare av och vd för Gordon delivery, en av partnerna i projektet E-del, till transportnytt.se.

Förutom Gordon Delivery har Chalmers industriteknik, Gordon delivery, E-tron AB, Coop Sverige AB, Castellum samt Stockholms stad ingått i projektgruppen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil