Han lämnar Stadium för vd-jobb hos Coop

Han lämnar Stadium för vd-jobb hos Coop
Magnus Wåhlander får jobbet som vd för Coop Mitt efter Meta Persdotter och börjar i höst. Foto: Pressbild Coop
Coop Mitt har fått en ny vd efter Meta Persdotter. Det är Magnus Wåhlander, idag på Stadium i Sverige och Finland, som får jobbet och börjar i höst.

Coop Mitt har fått en ny vd efter Meta Persdotter. Det är Magnus Wåhlander, idag på Stadium i Sverige och Finland, som får jobbet och börjar i höst.

Magnus Wåhlander är idag anställd hos Stadium, med den i sportsammanhang vanliga titeln general manager och med Sverige och Finland som sin geografiska bas.
Nu blir han istället vd för Coop Mitt med ansvar för 66 butiker i mitten av Sverige.

– Det är en stor glädje att få välkomna Magnus Wåhlander som vd i föreningen, säger Maria Rudolphi, ordförande i Coop Mitt.
– Han är en stark kraft med tung erfarenhet av ledarskap, förändringsarbete och att driva försäljning inom handel.

Wåhlander efterträder Meta Persdotter som från 16 juni börjar jobb som vd för Coop  butiker och stormarknader, CBS.
Magnus Wåhlander, 52, börjar jobbet som vd senast 1 november och tills han kommer är Robert Ljunggren tillförordnad vd.

Magnus Wåhlander är alltså idag anställd inom Stadium men har tidigare jobbat fyra år hos Konsum Gävleborg, bland annat som regionchef och har även arbetat inom försvaret.

– Att få säkra fortsatt tillväxt och god lönsamhet är ett mycket viktigt uppdrag. Att jobba med hållbarhet, medlemsnytta och stolthet hos medarbetare inom Coop Mitt ser jag som ytterligare viktiga delar i uppdraget. Det är ett spännande och utmanade uppdrag som jag ser fram emot att ta ansvar för, säger Magnus Wåhlander.

Fakta/Coop Mitt
Coop Mitt är en detaljhandelsdrivande konsumentförening ägd av 246 000 medlemmar. Föreningen har 66 butiker i Gästrikland, Hälsingland, Dalarna, Västmanland och Uppland. Ca 1 300 medarbetare säljer varor för 3,2 miljarder kronor. (Källa: Coop Sverige)

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil