Han lämnar Stadium för vd-jobb hos Coop

Han lämnar Stadium för vd-jobb hos Coop
Magnus Wåhlander får jobbet som vd för Coop Mitt efter Meta Persdotter och börjar i höst. Foto: Pressbild Coop
Coop Mitt har fått en ny vd efter Meta Persdotter. Det är Magnus Wåhlander, idag på Stadium i Sverige och Finland, som får jobbet och börjar i höst.

Coop Mitt har fått en ny vd efter Meta Persdotter. Det är Magnus Wåhlander, idag på Stadium i Sverige och Finland, som får jobbet och börjar i höst.

Magnus Wåhlander är idag anställd hos Stadium, med den i sportsammanhang vanliga titeln general manager och med Sverige och Finland som sin geografiska bas.
Nu blir han istället vd för Coop Mitt med ansvar för 66 butiker i mitten av Sverige.

– Det är en stor glädje att få välkomna Magnus Wåhlander som vd i föreningen, säger Maria Rudolphi, ordförande i Coop Mitt.
– Han är en stark kraft med tung erfarenhet av ledarskap, förändringsarbete och att driva försäljning inom handel.

Wåhlander efterträder Meta Persdotter som från 16 juni börjar jobb som vd för Coop  butiker och stormarknader, CBS.
Magnus Wåhlander, 52, börjar jobbet som vd senast 1 november och tills han kommer är Robert Ljunggren tillförordnad vd.

Magnus Wåhlander är alltså idag anställd inom Stadium men har tidigare jobbat fyra år hos Konsum Gävleborg, bland annat som regionchef och har även arbetat inom försvaret.

– Att få säkra fortsatt tillväxt och god lönsamhet är ett mycket viktigt uppdrag. Att jobba med hållbarhet, medlemsnytta och stolthet hos medarbetare inom Coop Mitt ser jag som ytterligare viktiga delar i uppdraget. Det är ett spännande och utmanade uppdrag som jag ser fram emot att ta ansvar för, säger Magnus Wåhlander.

Fakta/Coop Mitt
Coop Mitt är en detaljhandelsdrivande konsumentförening ägd av 246 000 medlemmar. Föreningen har 66 butiker i Gästrikland, Hälsingland, Dalarna, Västmanland och Uppland. Ca 1 300 medarbetare säljer varor för 3,2 miljarder kronor. (Källa: Coop Sverige)

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil