Lidls medarbetare får självtester för covid

Lidls medarbetare får självtester för covid
Foto: Mostphotos
Med start vecka 20 kommer Lidl Sverige att förse samtliga medarbetare med självtester för covid-19, ett test medarbetarna kan utföra själva.

Med start vecka 20 kommer Lidl Sverige att förse samtliga medarbetare med självtester för covid-19, ett test medarbetarna kan utföra själva.

Lidl Sverige börjar förse samtliga medarbetare med gratis CE-märkta självtester för Covid-19 (SARS CoV-2). Testet är frivilligt och kan utföras av medarbetaren själv. Alla medarbetare erbjuds ett självtest per vecka från och med vecka 20, meddelar företaget.

– Vi tar ytterligare ett steg i vårt ansvarstagande som arbetsgivare genom att bidra till att minska smittspridningen i samhället och öka säkerheten för våra medarbetare och kunder. Därför kommer vi nu att erbjuda alla våra drygt 5 000 medarbetare gratis självtester, förklarar Lidl Sveriges HR-direktör Helena Erlingsjö.

Testet är CE-märkt och godkänt för privatpersoner av ett oberoende företag. Genom att använda självtester i form av antigentester kan man upptäcka smitta hos personer som inte upplever att de har några symptom och på så sätt minska risken för smittspridning.

De test-kit som Lidls medarbetare nu kommer att använda sig av innehåller en provtagningspinne för att kunna ta ett så kallat svabbprov i näsan, ett provrör med vätska och en testkassett. Om svaret är positivt framträder två röda streck i testkassetten efter 15–20 min. Vid positivt svar bör man genast kontakta 1177 eller sin vårdcentral, summerar Lidl sin information.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil