Lidls medarbetare får självtester för covid

Lidls medarbetare får självtester för covid
Foto: Mostphotos
Med start vecka 20 kommer Lidl Sverige att förse samtliga medarbetare med självtester för covid-19, ett test medarbetarna kan utföra själva.

Med start vecka 20 kommer Lidl Sverige att förse samtliga medarbetare med självtester för covid-19, ett test medarbetarna kan utföra själva.

Lidl Sverige börjar förse samtliga medarbetare med gratis CE-märkta självtester för Covid-19 (SARS CoV-2). Testet är frivilligt och kan utföras av medarbetaren själv. Alla medarbetare erbjuds ett självtest per vecka från och med vecka 20, meddelar företaget.

– Vi tar ytterligare ett steg i vårt ansvarstagande som arbetsgivare genom att bidra till att minska smittspridningen i samhället och öka säkerheten för våra medarbetare och kunder. Därför kommer vi nu att erbjuda alla våra drygt 5 000 medarbetare gratis självtester, förklarar Lidl Sveriges HR-direktör Helena Erlingsjö.

Testet är CE-märkt och godkänt för privatpersoner av ett oberoende företag. Genom att använda självtester i form av antigentester kan man upptäcka smitta hos personer som inte upplever att de har några symptom och på så sätt minska risken för smittspridning.

De test-kit som Lidls medarbetare nu kommer att använda sig av innehåller en provtagningspinne för att kunna ta ett så kallat svabbprov i näsan, ett provrör med vätska och en testkassett. Om svaret är positivt framträder två röda streck i testkassetten efter 15–20 min. Vid positivt svar bör man genast kontakta 1177 eller sin vårdcentral, summerar Lidl sin information.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil