Kiviks musteri och Björn Ranelid vinnare

Kiviks musteri och Björn Ranelid vinnare
Gänget bakom Björn Ranelids paradismust firar segern i Must-SM. Foto: Pressbild
Författaren Björn Ranelid har en sidokarriär som äppelodlare och vann i helgen Must-SM med sin paradismust, i samarbete med Kiviks musteri.

Författaren Björn Ranelid har en sidokarriär som äppelodlare och vann i helgen Must-SM med sin paradismust, i samarbete med Kiviks musteri.

Kiviks musteri stod i helgen som en av segrarna i Must-SM 2021. Sedan Must-SM startade för fem år sedan, har det anrika musteriet på Österlen varje år lyckats knipa någon av vinnarplatserna i de fem olika tävlingsklasserna.

I år utsåg den välrenommerade juryn Björn Ranelid paradismust 2021 till den bästa äppelmusten i klassen ”Klar äppelmust av flera sorter”.
– Must-SM är en tävling som gör gott för den svenska musterinäringen. Tävlingsmomentet sporrar oss mustaktörer ute i landet att göra underverk med äppelskörden. På så sätt kan vi tillsammans få fler att upptäcka och njuta mångfalden av vår svenska äppelmust, säger Carl Levinsson, femte generationens mustmästare på Kiviks musteri.

Vinnarmusten Björn Ranelid paradismust 2021 är gjord på Aroma-, Discovery-, Gravensteiner- och Rubinola-äpplen som växer i Ranelids odling bredvid Kiviks musteri, alldeles invid havskanten. Juryns motivering lyder: ”En fin-fin fyllig must med kristallklar doft, fruktig frisk smak och välbalanserad sötma/syra.”

– Jag är glad över att få fira detta tillsammans med Björn Ranelid och mina kollegor. Det är ett sant och smakrikt lagarbete som ligger bakom vår framgång, där varje person är betydelsefull. Från medarbetarna som sköter äppelträden ute i odlingen och som plockar varje äpple för hand, till skickliga medarbetare i provsmakning och mustpress. Detta har vi gjort tillsammans, avslutar Carl Levinsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil