Krav vill se kommunalt ansvar

Kommunen ska driva utvecklingen av ekologiskt i bland annat skola och omsorg, anser Krav. | Foto: Pressbild Krav
Kommunerna bör ta ansvar för att driva utvecklingen av ekologiska varor, hävdar Krav och anser sig ha stöd av en ny undersökning man låtit Sifo göra.

Två av tre som svarat på en undersökning Krav låtit göra anser att kommunerna ska kräva ekologiska varor i samband med att livsmedel köps in till skolor, förskolor och äldreboenden.

– Varje dag serveras tre miljoner måltider i vård, skola och omsorg och kommunerna har stora möjligheter att driva på utvecklingen för mer ekologiska livsmedel, påpekar Kravs vd Anita Falkenek.

– En ökad andel ekologisk mat är viktig för den biologiska mångfalden, vattnet, jorden och klimatet. Kommuner som köper mycket ekologiskt tenderar också att köpa mer svenska råvaror. Två av tre svarande i en ny undersökning – med 1 000 svarande – Krav låtit Sifo göra menar att kommunerna ska ta ansvar för utvecklingen av ekologiska varor.

Bland de kvinnor under 50 år och offentliga anställda är det åtta av tio svarande som tycker detta.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil