Lavazza lanserar koldioxidneutralt

Lavazza lanserar koldioxidneutralt
Foto: Lavazza
Lavazzas blandningar kommer nu i kolioxidneutrala kapslar som är kompatibla med Nespressos originalmaskiner. Det handlar om fyra kaffeblandningar.

Lavazzas blandningar kommer nu i kolioxidneutrala kapslar som är kompatibla med Nespressos originalmaskiner. Det handlar om fyra kaffeblandningar.

Nu lanserar Lavazza fyra nya koldioxidneutrala aluminiumkapslar som är kompatibla med Nespresso originalmaskiner.
Det handlar om fyra blandningar från Lavazza: Qualità rossa, Qualità oro, Tierra for planet samt Crema e gusto.

De nya kapslarna är gjorda av aluminium vilket gör att de är återvinningsbara i Sverige.
Enligt företaget garanterar kapslarna optimala förutsättningar för kvalitén på kaffet samtidigt som de alltså har netto noll i koldioxidutsläpp.

Utsläppen under kapslarnas livscykel är klimatkompenserade i projektet Madre de Dios i Amazonas, skriver Lavazza i en pressrelease.

– Vårt mål är att uppnå fullständig koldioxidneutralitet och vägen dit började med att kompensera direkta utsläpp för koncerns kontor och produktionsanläggningar, berättar Heléne Grannas som är marknadschef för Lavazza i Sverige och Finland.
– För våra nya kaffekapslar tillämpar vi koldioxidkompensation på restutsläpp i hela värdekedjan,  från kaffeodling till dess att kapseln återvinns.

– Därför är vi väldigt stolta över att kunna lansera våra första kaffekapslar som är koldioxidneutrala rakt igenom, säger Grannas.
– Att nyheterna dessutom är baserade på våra existerande produkter känns extra roligt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil