Lloyds apotek köpt av europeisk apoteksjätte

Lloyds apotek köpt av europeisk apoteksjätte
Foto: Mostphotos
Ett av de mindre apoteksbolagen i Sverige, Lloyds, har sålts till en europeisk jätte som ser möjligheter att tjäna pengar på den svenska marknaden.

Ett av de mindre apoteksbolagen i Sverige, Lloyds, har sålts till en europeisk jätte som ser möjligheter att tjäna pengar på den svenska marknaden.

Lloyds apotek får ny ägare i skepnad av det stora europeiska bolaget Cepd som köper apotekskedjan från McKesson Europe.
– Investeringen i Sverige är nästa steg i vår utlagda strategi, säger Mariola Belina-Prażmowska som ingår i Cepds koncernledning.

– Som utmanare på marknaden har vi lyckats bygga en modern och entreprenöriell apotekskedja med ett välinvesterat och optimerat nätverk i Sverige. Vi är väldigt stolta över vad vi hittills har uppnått med Lloyds apotek och glada över att Cepd har sett vår utveckling, säger kedjans vd Karl Eckerdal.

Lloyds startade på den privatiserade svenska marknaden för elva år sedan och har sedan dess öppnat 76 apotek.
Cepd har sitt huvudkontor i Nederländerna och har i sin ägo Europas femte största apotekskedja med mer än 1 300 apotek i Polen och Litauen.

– Tillsammans kommer vi att fortsätta utveckla Lloyds apotek, oavsett vilken kanal kunden önskar möta oss i, säger Mariola Belina-Prazmowska.
– Den svenska apotekssektorn har en mycket stabil legal miljö, skapar många möjligheter och har kommit långt inom digital transformation, konstaterar hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil