Lloyds apotek köpt av europeisk apoteksjätte

Lloyds apotek köpt av europeisk apoteksjätte
Foto: Mostphotos
Ett av de mindre apoteksbolagen i Sverige, Lloyds, har sålts till en europeisk jätte som ser möjligheter att tjäna pengar på den svenska marknaden.

Ett av de mindre apoteksbolagen i Sverige, Lloyds, har sålts till en europeisk jätte som ser möjligheter att tjäna pengar på den svenska marknaden.

Lloyds apotek får ny ägare i skepnad av det stora europeiska bolaget Cepd som köper apotekskedjan från McKesson Europe.
– Investeringen i Sverige är nästa steg i vår utlagda strategi, säger Mariola Belina-Prażmowska som ingår i Cepds koncernledning.

– Som utmanare på marknaden har vi lyckats bygga en modern och entreprenöriell apotekskedja med ett välinvesterat och optimerat nätverk i Sverige. Vi är väldigt stolta över vad vi hittills har uppnått med Lloyds apotek och glada över att Cepd har sett vår utveckling, säger kedjans vd Karl Eckerdal.

Lloyds startade på den privatiserade svenska marknaden för elva år sedan och har sedan dess öppnat 76 apotek.
Cepd har sitt huvudkontor i Nederländerna och har i sin ägo Europas femte största apotekskedja med mer än 1 300 apotek i Polen och Litauen.

– Tillsammans kommer vi att fortsätta utveckla Lloyds apotek, oavsett vilken kanal kunden önskar möta oss i, säger Mariola Belina-Prazmowska.
– Den svenska apotekssektorn har en mycket stabil legal miljö, skapar många möjligheter och har kommit långt inom digital transformation, konstaterar hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil