Exporterar redan nu – Gotlandschips växer

Exporterar redan nu – Gotlandschips växer
Foto: Gotlandschips / Facebook

Ett år efter starten har Gotlandschips full fart framåt och har faktiskt redan inlett arbetet med att sälja till andra länder, bland annat USA.

Felix Nordin driver tillsammans med syskonen Emelie och Oliver Lundberg Gotlandschips.
Via ett investeringsstöd från länsstyrelsen inom projektet ”Ökad livsmedelsförädling” kunde de starta företaget och produktionen.

Syskonen Lundberg står för ursprunget till företaget där Felix Nordin kom in i somras – och det hela började med att Oliver Lundberg gjorde egna chips i en stekpanna, skriver jordbruksaktuellt.se.
– På gymnasiet var jag inackorderad i Visby. Min kompis pappa odlade potatis så jag brukade få köpa 25 kilos potatissäckar av honom. Sent om kvällarna så blev jag ofta sugen på chips, så då gjorde jag egna chips i stekpanna, berättar Oliver Lundberg där.

För ett år sedan inledde man arbetet med den produktion där man idag har fyra smaker, i 180 grams- och 45 grams-påsar.
Smakerna är havssalt, dill och gräslök, gräddfil och ramslök samt tryffel o parmesan. 

Volymen på produktionen är idag två ton i veckan och försäljningen sker via hundratalet återförsäljare.
Nu har man även fått ut produkterna i USA via en grossist som har band till en prenumerationstjänst för snacksboxar i USA.

– Sedan i samma veva var det ett svenskt bolag som hörde av sig som skulle lansera mer skandinaviskt snacks i Dubai till att börja med, och till andra gulfländer på sikt. De har de största internationella märkena, men inget snacks som är speciellt eller unikt. Så då ska de satsa mer på det, berättar trion hos jordbruksaktuellt.se.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Bara var tredje butik låter anställda rotera mellan arbetsuppgifter och drygt hälften av dem bryter mot regler om kassaarbete max två timmar i sträck.

Lagar skollunch inom planetens gränser

Lagar skollunch inom planetens gränser

I samarbete med Orklas matkreatörer har skolor i 36 kommuner som mål att under en hel vecka laga skolluncher som håller sig inom planetens gränser.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.