”Julhandeln redan en katastrof för små”

”Julhandeln redan en katastrof för små”
Foto: Mostphotos
Några dagar kvar men i Göteborg konstaterar cityhandlarnas ordförande Marianne Qvick redan att julhandeln är ”en katastrof” för småbutikerna i stan.

Några dagar kvar men i Göteborg konstaterar cityhandlarnas ordförande Marianne Qvick redan att julhandeln är ”en katastrof” för småbutikerna i stan.

Med några dagar kvar av julhandeln och med en rekommendation från myndigheterna att inte ha någon mellandagsrea konstaterar cityhandeln i Göteborg att läget är uselt.
– Årets julhandel är en katastrof, sammanfattar Marianne Qvick som arbetar på Magnussons ur på Korsgatan och även är ordförande för cityhandlarna i Göteborg, till gp.se.

– Förra året hade vi öppet till 19.00 på kvällarna ända från Lucia, nu är det tomt i butiken klockan 17.00 för alla de som brukar arbeta inne i stan finns inte här längre, så de går inte ut och handlar efter jobbet, utvecklar hon resonemanget.

Nu kommer dessutom budet om att handlarna uppmanas att inte ha någon mellandagsrea.
– Många står vid konkursens rand. Många rear redan nu, men kunderna finns inte i stan, säger Marianne Qvick.
– Jag tror inte att det gör någon skillnad, för det är redan röda lappar på 30 och 50 procents rea ute i butiksfönstren redan nu. Rean finns redan nu för att överhuvudtaget kunna sälja något, säger hon. Marianne Qvick konstaterar att läget är oerhört utsatt för många av medlemsföretagen i dagsläget.
– Det är många som är på konkursens rand just nu. Den risken är otroligt stor, och så ser det ut över hela Göteborg. Det är riktigt, riktigt tufft.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil