”Julhandeln redan en katastrof för små”

”Julhandeln redan en katastrof för små”
Foto: Mostphotos

Några dagar kvar men i Göteborg konstaterar cityhandlarnas ordförande Marianne Qvick redan att julhandeln är ”en katastrof” för småbutikerna i stan.

Med några dagar kvar av julhandeln och med en rekommendation från myndigheterna att inte ha någon mellandagsrea konstaterar cityhandeln i Göteborg att läget är uselt.
– Årets julhandel är en katastrof, sammanfattar Marianne Qvick som arbetar på Magnussons ur på Korsgatan och även är ordförande för cityhandlarna i Göteborg, till gp.se.

– Förra året hade vi öppet till 19.00 på kvällarna ända från Lucia, nu är det tomt i butiken klockan 17.00 för alla de som brukar arbeta inne i stan finns inte här längre, så de går inte ut och handlar efter jobbet, utvecklar hon resonemanget.

Nu kommer dessutom budet om att handlarna uppmanas att inte ha någon mellandagsrea.
– Många står vid konkursens rand. Många rear redan nu, men kunderna finns inte i stan, säger Marianne Qvick.
– Jag tror inte att det gör någon skillnad, för det är redan röda lappar på 30 och 50 procents rea ute i butiksfönstren redan nu. Rean finns redan nu för att överhuvudtaget kunna sälja något, säger hon. Marianne Qvick konstaterar att läget är oerhört utsatt för många av medlemsföretagen i dagsläget.
– Det är många som är på konkursens rand just nu. Den risken är otroligt stor, och så ser det ut över hela Göteborg. Det är riktigt, riktigt tufft.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Sia-glass redovisar 2020 som rekordår

Sia-glass redovisar 2020 som rekordår

Glassmarknaden har varit god under 2020 och för Sia-glass redovisar man att årets storsäljare är en svensk klassiker. Det handlar om glassbåten…

Bara kaffe latte hos Löfbergs nu?

Bara kaffe latte hos Löfbergs nu?

Anders Fredriksson lämnar Norrmejerier för att börja ett nytt jobb som koncernchef och vd för Löfbergs. Fredriksson tar över på nya jobbet 9 augusti. Efter

Dålig märkning om bekämpningsmedel

Dålig märkning om bekämpningsmedel

Varannan vara som behandlats med bekämpningsmedel saknar rätt märkning i Sverige, konstaterar Kemikalieinspektionen efter en stor granskning.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.