Vill inspirera till klimatsmartare mat

Vill inspirera till klimatsmartare mat
John Sjöblom från Alpro och Gunhild Stordalen från Eat inleder ett samarbete. Foto: Pressbild Alpro
Ett nytt samarbete mellan Alpro och Eat foundation ska inspirera fler nordbor att äta mer växtbaserat i ett koncept som kallas Planetary plate.

Ett nytt samarbete mellan Alpro och Eat foundation ska inspirera fler nordbor att äta mer växtbaserat i ett koncept som kallas Planetary plate.

Nu har samarbetet mellan Alpro och Gunhild Stordalens Eat foundation lanserats.
De två parterna inleder ett strategiskt samarbete som syftar till att få fler nordbor att äta växtbaserat för klimatet och hälsans skull. Konceptet kallas Planetary Plate.

Kärnan i det nya samarbetet är initiativ för att öka medvetenheten och att driva på för en förändring mot en mer växtbaserad kost i Norden.
Bakgrunden är att dagens konsumtion och produktion av mat enligt parterna inte är hållbar.

Det nya samarbetet ska gå från ord till handling och med kunskapsdelning aktivt arbeta för en förändring mot en mer växtbaserad kost, förklarar man i en pressrelease.

Det finns en konstant och växande trend i Norden mot att gå mot en mer växtbaserad kost, och nordiska konsumenters medvetenhet och engagemang i miljö- och hållbarhetsfrågor är högt jämfört med många andra länder. Enligt WWFs ”Klimatbarometern 2020 ” uppger en av tre personer i Sverige att de har eller ska byta till en vegetarisk kost för klimatet. Trots en hög medvetenhet är de miljömässiga utmaningarna enorma, och förändringstakten måste öka. Därför inleder EAT Foundation och Danone i Norden nu ett samarbete för att påskynda utvecklingen.

– Det finns en viktig rörelse mot ett mer växtbaserat livsmedelssystem i Norden. För oss på Danone och Alpro är det tydligt att den växtbaserade kosten är väsentlig för att möta utmaningarna vad gäller hållbarhet, konstaterar John Sjöblom, vd för Danone Norden.

– Vi är glada över att tillsammans med Danone i Norden öka medvetenheten kring att äta hälsosamt och hållbart. Vi i Norden kan bli världsledande i skiftet mot en mer växtbaserad kost och innovativa företag som Danone är avgörande för att det ska ske, säger Eat foundations grundare Gunhild Stordalen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil