Vill inspirera till klimatsmartare mat

Vill inspirera till klimatsmartare mat
John Sjöblom från Alpro och Gunhild Stordalen från Eat inleder ett samarbete. Foto: Pressbild Alpro
Ett nytt samarbete mellan Alpro och Eat foundation ska inspirera fler nordbor att äta mer växtbaserat i ett koncept som kallas Planetary plate.

Ett nytt samarbete mellan Alpro och Eat foundation ska inspirera fler nordbor att äta mer växtbaserat i ett koncept som kallas Planetary plate.

Nu har samarbetet mellan Alpro och Gunhild Stordalens Eat foundation lanserats.
De två parterna inleder ett strategiskt samarbete som syftar till att få fler nordbor att äta växtbaserat för klimatet och hälsans skull. Konceptet kallas Planetary Plate.

Kärnan i det nya samarbetet är initiativ för att öka medvetenheten och att driva på för en förändring mot en mer växtbaserad kost i Norden.
Bakgrunden är att dagens konsumtion och produktion av mat enligt parterna inte är hållbar.

Det nya samarbetet ska gå från ord till handling och med kunskapsdelning aktivt arbeta för en förändring mot en mer växtbaserad kost, förklarar man i en pressrelease.

Det finns en konstant och växande trend i Norden mot att gå mot en mer växtbaserad kost, och nordiska konsumenters medvetenhet och engagemang i miljö- och hållbarhetsfrågor är högt jämfört med många andra länder. Enligt WWFs ”Klimatbarometern 2020 ” uppger en av tre personer i Sverige att de har eller ska byta till en vegetarisk kost för klimatet. Trots en hög medvetenhet är de miljömässiga utmaningarna enorma, och förändringstakten måste öka. Därför inleder EAT Foundation och Danone i Norden nu ett samarbete för att påskynda utvecklingen.

– Det finns en viktig rörelse mot ett mer växtbaserat livsmedelssystem i Norden. För oss på Danone och Alpro är det tydligt att den växtbaserade kosten är väsentlig för att möta utmaningarna vad gäller hållbarhet, konstaterar John Sjöblom, vd för Danone Norden.

– Vi är glada över att tillsammans med Danone i Norden öka medvetenheten kring att äta hälsosamt och hållbart. Vi i Norden kan bli världsledande i skiftet mot en mer växtbaserad kost och innovativa företag som Danone är avgörande för att det ska ske, säger Eat foundations grundare Gunhild Stordalen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil