Ny paket- och postterminal i Norrköping

Ny paket- och postterminal i Norrköping
Så ska det se ut när Postnord utökat sin verksamhet i Norrköping med ny terminal. Foto: Pressbild Postnord
Postnord vill köpa mark i Norrköping, på Händelö, för att bygga en ny modern paket- och postterminal och klara större framtida volymer.

Postnord vill köpa mark i Norrköping, på Händelö, för att bygga en ny modern paket- och postterminal och klara större framtida volymer.

I takt med ökande paketvolymer behöver Postnord utöka sin verksamhet i Norrköping med en ny terminal, skriver företaget i en pressrelease.
Idag ligger Postnords lokaler vid Norra promenaden i Norrköping. Behovet att utöka verksamheten sammanfaller med att godsbangården flyttas och framtida stadsutveckling påverkar dagens förutsättningar för post och paket-utdelning.

I takt med att paketvolymerna växer behöver Postnord utöka terminalnätet i Sverige, skriver man och exemplifierar med att under de senaste åren har terminaler i Växjö, Örebro och Helsingborg etablerats.
Nu är Norrköping näst på tur att få en toppmodern terminal som kan förse området med effektiv pakethantering och distribution.

Terminalen planeras att stå klar under slutet av 2023 och kan komma att generera cirka 150 nya jobb.
– Det är viktigt för Postnord att ha en stark närvaro på centrala logistikorter i Norden och en etablering i Norrköping, som har en expansiv e-handelsmarknad, skapar bra förutsättningar för vår verksamhet, säger Mattias Hovinen Gråå som är affärsutvecklare hos Postnord.

Terminalen ska byggas på Händelö i Norrköping och markområdet omfattar 109 000 kvadratmeter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

Sämre skördar ger brist på tomatpuré

Det råder, åtminstone tillfälligt, en brist på tomatpuré i många svenska butiker och den förklaras med råvarubrist på grund av sämre skördar.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil