Ny paket- och postterminal i Norrköping

Ny paket- och postterminal i Norrköping
Så ska det se ut när Postnord utökat sin verksamhet i Norrköping med ny terminal. Foto: Pressbild Postnord
Postnord vill köpa mark i Norrköping, på Händelö, för att bygga en ny modern paket- och postterminal och klara större framtida volymer.

Postnord vill köpa mark i Norrköping, på Händelö, för att bygga en ny modern paket- och postterminal och klara större framtida volymer.

I takt med ökande paketvolymer behöver Postnord utöka sin verksamhet i Norrköping med en ny terminal, skriver företaget i en pressrelease.
Idag ligger Postnords lokaler vid Norra promenaden i Norrköping. Behovet att utöka verksamheten sammanfaller med att godsbangården flyttas och framtida stadsutveckling påverkar dagens förutsättningar för post och paket-utdelning.

I takt med att paketvolymerna växer behöver Postnord utöka terminalnätet i Sverige, skriver man och exemplifierar med att under de senaste åren har terminaler i Växjö, Örebro och Helsingborg etablerats.
Nu är Norrköping näst på tur att få en toppmodern terminal som kan förse området med effektiv pakethantering och distribution.

Terminalen planeras att stå klar under slutet av 2023 och kan komma att generera cirka 150 nya jobb.
– Det är viktigt för Postnord att ha en stark närvaro på centrala logistikorter i Norden och en etablering i Norrköping, som har en expansiv e-handelsmarknad, skapar bra förutsättningar för vår verksamhet, säger Mattias Hovinen Gråå som är affärsutvecklare hos Postnord.

Terminalen ska byggas på Händelö i Norrköping och markområdet omfattar 109 000 kvadratmeter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil