Har testat drönare för tunga leveranser

Har testat drönare för tunga leveranser
Volodrone är namnet på drönaren som ska klara laster upp till 200 kilo. Foto: Pressbild DB Schenker
DB Schenker har nu för första gången testat en drönare med lastkapacitet upp till 200 kilo, Det gjordes i en provflygning nyligen i tyska Hamburg.

DB Schenker har nu för första gången testat en drönare med lastkapacitet upp till 200 kilo, Det gjordes i en provflygning nyligen i tyska Hamburg.

Drönaren, benämnd Volodrone och utvecklad av företaget Volovcopter, har en räckvidd på 40 kilometer och ska kunna leverera laster upp till 200 kilo, skriver Transportnet.

Enligt DB Schenker ska det exempelvis kunna handla om leveranser till öar, mitt i skogen eller på byggarbetsplatser.
Även i samband med olyckor eller komplicerade trafiksituationer ska drönaren kunna användas,.

Tidigare flygningar med Volodrone har skett inom kontrollerade områden men nu har alltså drönaren för första gången testats i det offentliga luftrummet.
– Med denna flygning har vi offentligt kunna visa upp hur samarbete och innovation kan användas för mer hållbar och miljövänlig logistik. Helt i fas med DB Schenkers ambition att tänka nytt kring leveranskedjor och skapa nya utsläppsfria lösningar för våra kunder, säger Erik Wirsing, globalt ansvarig för innovationer hos DB Schenker, i ett pressmeddelande.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil