67 ton mindre plast då Ica packar om burgarna

67 ton mindre plast då Ica packar om burgarna
Ica minskar plastanvändningen rejält när man byter förpackning på sina hamburgare. Foto: Pressbild Ica
Ica byter förpackning på sina egna hamburgare och minskar plastanvändningen kraftigt per tråg. Den årliga plastanvändningen minskar med 67 ton.

Ica byter förpackning på sina egna hamburgare och minskar plastanvändningen kraftigt per tråg. Den årliga plastanvändningen minskar med 67 ton.

Ica byter förpackning på alla sina egna hamburgare och går från plasttråg till ett pappersbaserat tråg bestående av fiber av björk, gran och tall.
Förändringen gör att plastanvändningen minskar mer än 80 procent per tråg jämfört med tidigare och totalt minskar plastanvändningen årligen med över 67 ton. Den nya förpackningen ska användas för sju av Ica egna hamburgare och finns i butikerna från och med början av februari.
– Att vi nu byter förpackning ligger i linje med vårt hållbarhetsarbete och innebär att plaståtgången minskar kraftigt vilket är väldigt positivt, konstaterar Icas hållbarhetsstrateg Emelie Hansson.

– Ica har satt upp som mål att alla plastförpackningar för våra egna märkesvaror ska vara tillverkade av återvunnen eller förnybar råvara till 2030 och den förändring vi nu genomför tillsammans med de vi redan gjort gör att vi skapar ett allt mer cirkulärt och hållbart plastsystem, konstaterar Hansson.

De nya förpackningarna består av ett tråg av pappersfiber där mer än 95 procent består av råvara från Norden, en plastinnerfilm samt en toppfilm av plast. Tråget av pappersfiber sorteras som pappersförpackning och de två plastfilmerna sorteras som plastförpackning.

Förpackningen är framtagen på ett sätt som gör det enkelt att separera plasten från pappersförpackningen.
Under 2021 kommer en rad ytterligare köttdetaljer att förpackas i samma typ av förpackningar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil