67 ton mindre plast då Ica packar om burgarna

67 ton mindre plast då Ica packar om burgarna
Ica minskar plastanvändningen rejält när man byter förpackning på sina hamburgare. Foto: Pressbild Ica
Ica byter förpackning på sina egna hamburgare och minskar plastanvändningen kraftigt per tråg. Den årliga plastanvändningen minskar med 67 ton.

Ica byter förpackning på sina egna hamburgare och minskar plastanvändningen kraftigt per tråg. Den årliga plastanvändningen minskar med 67 ton.

Ica byter förpackning på alla sina egna hamburgare och går från plasttråg till ett pappersbaserat tråg bestående av fiber av björk, gran och tall.
Förändringen gör att plastanvändningen minskar mer än 80 procent per tråg jämfört med tidigare och totalt minskar plastanvändningen årligen med över 67 ton. Den nya förpackningen ska användas för sju av Ica egna hamburgare och finns i butikerna från och med början av februari.
– Att vi nu byter förpackning ligger i linje med vårt hållbarhetsarbete och innebär att plaståtgången minskar kraftigt vilket är väldigt positivt, konstaterar Icas hållbarhetsstrateg Emelie Hansson.

– Ica har satt upp som mål att alla plastförpackningar för våra egna märkesvaror ska vara tillverkade av återvunnen eller förnybar råvara till 2030 och den förändring vi nu genomför tillsammans med de vi redan gjort gör att vi skapar ett allt mer cirkulärt och hållbart plastsystem, konstaterar Hansson.

De nya förpackningarna består av ett tråg av pappersfiber där mer än 95 procent består av råvara från Norden, en plastinnerfilm samt en toppfilm av plast. Tråget av pappersfiber sorteras som pappersförpackning och de två plastfilmerna sorteras som plastförpackning.

Förpackningen är framtagen på ett sätt som gör det enkelt att separera plasten från pappersförpackningen.
Under 2021 kommer en rad ytterligare köttdetaljer att förpackas i samma typ av förpackningar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil